Хакери удариха Австрийската народна партия

  • 05 септември 2019 14:52

  • 213
  • 0
Хакери удариха Австрийската народна партия
© Pixabay

Консервативната Австрийска народна партия съобщи днес, че е станала жертва на голяма хакерска атака в навечерието на предсрочните парламентарни избори този месец, предаде ДПА.

Според компания за киберзащита, наета от партията, някой е използвал акаунта на привилегирован потребител, за да извлече голямо количество вътрешни данни.

Лидерът на партията Себастиан Курц, който разчита да се върне на канцлерския пост след изборите на 29 септември, каза, че това е първата и най-голяма политическа кибератака в Австрия.

ДПА обаче припомня, че бившият канцлер социалдемократ Кристиан Керн бе атакуван по време на предишните изори през 2017 г. с изтекли имейли от неговия предизборен щаб, което накърни имиджа му. 

Народната партия е открила проникването в нейните данни след като списание "Фалтер" публикува тази седмица информация за предполагаеми усилия на партията да скрие прекомерни разходи за предизборната кампания.

Публикацията се базираше на изтекли партийни финансови документи. Консерваторите отрекоха твърденията и се заканиха да предприемат съдебни действия срещу списанието. 

Последвайте канала на

БТА
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини