Тленните останки на кралицата майка на Румъния ще бъдат върнати през октомври

  • 03 септември 2019 20:32

  • 1144
  • 3
Тленните останки на кралицата майка на Румъния ще бъдат върнати през октомври
© Pixabay (архив)

Ковчег с тленните останки на кралицата майка на Румъния Елена ще пристигне в страната на 18 октомври, съобщи БТА, цитирайки агенция Аджерпрес.

Решението за връщането на останките на кралицата майка в Румъния е било взето от принцеса Маргарета, носител на титлата пазителка на румънската корона.

Маргарета е най-голямата дъщеря на покойния крал Михай Първи и внучка на кралицата майка.

Кралица Елена Гръцка ще бъде погребана на 19 октомври в Новата архиепископска и кралска катедрала в град Куртя де Арджеш, където почива и синът й Михай Първи.

Румънската кралица майка Елена, родена през май 1896 г. в Атина, е втора съпруга на румънския крал Карол Втори и дъщеря на гръцкия крал Константинос Първи и на кралица София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1144 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.03 | 21:39

1

Вие не разбрахте ли, че кралицата майка бе кралицата на ЮК, защото сега действащата Елизабет втора, нейна дъщеря носи същото име и също е кралица след смъртта на баща си Джордж. И за се се различават двете кралици с еднакви имена, на едната казваха майка.
Тази Елена не знам от къде я изкопахте. Никога не съм знаел, че Румъния е било кралство. Пък, че си имало и кралица майка. Която по някаква случайност се казва също като другата кралица-жената на Николай Чаушеску.

до дж 1

2019.09.04 | 16:14

3

Аз мразя джендърменристите.

1

2019.09.03 | 23:46

2

Ей, руски гей, лягай да спиш. Комунизма лъска мозъци. Историята е враг на комунизма. затова я мразите.

Добави коментар

Водещи новини