Борис Джонсън загуби мнозинство в парламента преди Брекзит

  • 03 септември 2019 19:02

  • 3527
  • 2
Борис Джонсън загуби мнозинство в парламента преди Брекзит
© getty images

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е загуби парламентарното си мнозинство, след като бившият министър Филип Лий се дистанцира от торите и се присъедини към либералдемократите, предава британския телевизионен канал Sky News.

„Това консервативно правителство агресивно се стреми към Брекзит по безпринципни начин. Това излага ненужно на риск живота и средствата за препитание на хората и безсмислено застрашава целостта на Обединеното кралство. В по-широк план подобен подход подкопава икономиката, демокрацията и ролята на нашата страна в света. Използва политически манипулации, заплахи и лъжи. И прави тези неща умишлено и обмислено. Ето защо днес се присъединявам към Джо Суинсън и към либералдемократите“, цитира телевизията думите на Лий.

„Вярвам, че либералдемократите са в най-добра позиция да изградят обединяващата и вдъхновяваща политическа сила, необходима за излекуване на нашите разделения, разгръщане на талантите ни, за преодоляване предизвикателствата, пред които сме изправени като общество - и да изведем нашата страна към свят, който е по-добро място за следващите поколения", допълни Лий.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
3527 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
5480

2019.09.04 | 11:16

2

Сичките политици отиват на първа линия в лондонското гробище при бранко :D

2019.09.03 | 19:51

1

Много правилен подход. Джонсън, мекерето на Тръмп, вън от политиката във Великобритания и ЕС.

Добави коментар

Водещи новини