Полша иска санкциите срещу Русия заради Крим да останат

  • 31 август 2019 18:00

  • 684
  • 7
Полша иска санкциите срещу Русия заради Крим да останат
© Pixabay

Президентът Анджей Дуда заяви, че Полша смята за необходимо западните санкции срещу Русия заради анексирането на Крим през 2014 г. да бъдат запазени, предаде Ройтерс.

Украйна трябва да възстанови териториалната си цялост, такава, каквато е била преди 2014 г., и да си върне контрола над "окупираните днес територии", преди всичко Крим, но и Донецка и Луганска област, заяви Дуда, съобщиха ДПА и ПАП.

На обща пресконференция с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на посещение във Варшава, Дуда заяви също, че Полша е привърженик на това Украйна да има по-близки отношения с ЕС и НАТО.

Дуда предложи ранените в Донбас украински военни да бъдат лекувани в Полша, предаде ТАСС. "Имаме добра военна система на здравеопазване за ранените в донбаския конфликт украински войници", каза той. "Искаме да помогнем и съм разговарял за това с министъра на националната отбрана", добави Дуда.

Всякакви евентуални промени в санкциите срещу Русия трябва да вървят в посока засилване, а не отмяна на санкциите, заяви Зеленски. Нашата позиция е, че без изпълнение на Минските споразумения и възстановяване на териториалната цялост в международно признатите граници санкциите на ЕС могат да се преразглеждат единствено в посока засилването им, а не обратно", каза той.

Зеленски разкритикува изграждането на руско-германския газопровод "Северен поток - 2", като го нарече заплаха за целия европейски континент.

Украйна и Полша са за диверсификация на енергийните източници включително в сътрудничество със САЩ, каза Зеленски.

Последвайте канала на

БТА
684 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.08.31 | 18:37

1

Кой ви пита, жалки фигуранти! Май забравихте уроците на историята? Е, сега ще ги повторите!!! И по-добре вижте докъде се докараха тъпите украинци с връзването на идеите на САЩ. Да не стане така освен редовния бой, който ядете от руснаците на всеки двадесетина години, да ви намалее и територията...пак!!!

До простия!

2019.09.01 | 07:29

7

Що се правиш на умен ?!

Да не би да ти харесва идеята, някоя по-силна във военно отношение държава, с военни средства, да наложи на България, нейно чуждо управление ?!

Например Турция...?!

Или ти си от тъпанарите, дето си мислят, че "братята руси" пак ще ни "освободят" и това за теб е нормално ?!

Е да, ама на този свят има и нормално мислещи хора и полския президент е един от тях, за разлика от полуграмотните и невежи "питекантропи", като теб !


Do bulgarofob

2019.09.01 | 00:46

6

q picky ti materna bokluk

Баи

2019.09.01 | 00:19

5

Българина е продажен и прост народ.

РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ Е ИЗВРАТЕНА ФОРМА НА ФАШИЗЪ

2019.08.31 | 18:52

2

Целият християнски свят е с Полша и срещу ортаците на Хитлер ! Само мюсюлмани -- диктатори дружат с Окупаторчето на чужди територии .

MAIOR KOSTOV

2019.08.31 | 21:50

4

V RUSIA OTDAVNA NIAMA KOMUNIZAM

2019.08.31 | 19:12

3

Много гадно, сега няма за какво Висотцки да спре бизнеса с Г7 хахаха

Добави коментар

Водещи новини