Джереми Корбин: Брекзит без сделка е Брекзит в полза на Тръмп

  • 27 август 2019 08:10

  • 1713
  • 4
Джереми Корбин: Брекзит без сделка е Брекзит в полза на Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)

Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията си във връзка с евентуален Брекзит без сделка, предаде Франс прес.

Според Корбин подобен сценарий би бил в полза на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Брекзит без сделка "ще означава Брекзит в полза на Тръмп", пише Корбин в статия за британския вестник "Индипендънт". В материала Корбин изразява съжалението си, че британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се сближава с Тръмп.

Както се очакваше, двамата лидери демонстрираха голяма близост на приключилата вчера среща на Г-7 във френския град Биариц, отбелязва Франс прес. Тръмп изрази подкрепата си за Джонсън в противостоянието с Европейския съюз за Брекзит.

Американският президент обеща на Джонсън голямо и бързо търговско споразумение. Подобно споразумение е във връзка с целта на Лондон да намери заместител на Европа, която до този момент бе най-важният търговски партньор на Великобритания.
Брекзит без сделка "няма да ни даде суверенитет, а ще ни постави под игото на Тръмп и на големите американски компании", пише Джереми Корбин.

Според Корбин парламентарните избори са най-добрият начин да бъде предотвратен Брекзит без сделка, но той е отворен и за други варианти.

"Надявам се, че ще постигнем един добър компромис и ще спечелим на наша страна и други депутати, които осъзнават катастрофалните рискове на Брекзит без сделка", изтъква Корбин.

Лидерът на Лейбъристката партия покани други лидери на опозицията и умерени привърженици на ЕС сред консерваторите да присъстват на днешния дебат в британския парламент, посветен на идеите за предотвратяване на Брекзит без сделка.

Джереми Корбин иска да бъде организиран вот на недоверие срещу Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е след края на парламентарната ваканция. Лидерът на Лейбъристката партия изрази готовност да оглави временно правителство, чиято цел ще бъде отлагане на Брекзит, планиран за 31 октомври, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
1713 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.08.27 | 12:39

4

Не може долара да бъде по-слаб от еврото. За това рижия боклук отвъд океана подкукоросва и подмамва всяка Европейска държава да излезне от съюза. Най-големите шарани, които клъвнаха се оказаха Ингилизите, но какво ги очаква, Бог да им е на помощ.

30години

2019.08.27 | 11:05

3

всяка една държава напуснала еврозоната е победа за америка, няма как да манипулира държавите, когато те са обединени

2019.08.27 | 09:13

1

Това европейско мекере подлог и гейфанатик бърка идиотски британците .Сега пък Тръмп е виновен. Идиот с идиот Европейците му дават някакъв пай и той с всичката си глупостзащитава европейските идиоти и мошенници.Брекзит без сделка и ЕС ще клекне на колене и няма да има по-уважавана страна от Англия

k

2019.08.27 | 10:21

2

Хапчетата! Енгилизите ги чака по-кофти депресия от онази през 70-те. Ще поживеем, ще видим кой е прав и кой просто платен кресльо.

Добави коментар

Водещи новини