Еманюел Макрон обяви в Туитър, че срещата на Г-7 в Биариц е започнала

  • 24 август 2019 20:39

  • 452
  • 0
Еманюел Макрон обяви в Туитър, че срещата на Г-7 в Биариц е започнала
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обяви в Туитър, че срещата на Г-7 в Биариц е започнала, предаде ДПА.

"Може да не постигнем всичко, което сме си поставили за цел, но ще направим всичко, което е по силите ни, за да бъдем ефикасни и да гарантираме вашата сигурност, да създадем повече работни места и да се борим с неравенствата, от които страдате", написа Макрон.

"Ще ви държа в течение за постигнатия от нас напредък", обещава френският държавен глава.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е представил детайлите от френския план за намаляване на напрежението с Иран по време на работния обяд с Доналд Тръмп днес, предаде Асошиейтед прес, като се позова на пожелал да запази анонимност френски дипломат.

Франция е работила по плана от няколко седмици, поясни дипломатът. Той каза, че Франция и САЩ споделят едни и същи интереси, а именно Иран да не се сдобие с ядрено оръжие.

Френският план ще позволи на Иран да изнася петрол за ограничен период от време. В замяна Иран ще трябва напълно да приложи разпоредбите на ядрената сделка от 2015 г., да намали напрежението в Персийския залив и да започне разговори относно ядрените си амбиции.
 

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че на срещата на Г-7 този уикенд текстилната промишленост и морският транспорт ще поемат ангажименти за опазване на околната среда и световния океан, предадоха ДПА и БТА.

Официално, за първи път ще се ангажираме с превозвачите по море за намаляване на скоростта, каза Макрон в телевизионно обръщение преди срещата на Г-7.

Това е един от най-ефективните начини за намаляване на вредните емисии, допълни той.

Френският президент допълни, че представителите на почти половината производители на облекло ще присъстват и за първи път ще поемат ангажимент за "действие с дати и цели".

30% от отпадъците в океаните са от текстилната промишленост. Осем процента от въглеродните емисии в света са от текстилната промишленост, допълни Макрон.

Последвайте канала на

БТА
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини