Франция и Гърция ще настояват за повече солидарност в ЕС по отношение на мигрантите

  • 22 август 2019 19:32

  • 287
  • 2
Франция и Гърция ще настояват за повече солидарност в ЕС по отношение на мигрантите
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. се договориха днес да настояват за повече солидарност в ЕС във връзка с мигрантската криза, предаде Асошиейтед прес.

Мицотакис, който встъпи в длъжност през юли, се срещна днес с Макрон в Париж. Гръцкият премиер заяви, че кризата с мигрантите не трябва да лежи на плещите само на страните, които са на предна линия, като Гърция, Италия и Испания.

Макрон индиректно критикува италианския твърдолинеен вътрешен министър Матео Салвини, който неотдавна не позволи на мигрантите от спасителен кораб да слязат на италианския бряг.

Макрон каза, че "са били взети отново неприемливи решения" и подчерта, че страните трябва да намерят "европейско решение" на проблема.

Последвайте канала на

БТА
287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.22 | 20:15

2

Краят на Европа

2019.08.22 | 20:12

1

pederasi kakva tolerantnost za arabskite ubiici deto izbiha stotici hora vav evropa bre te sa vi nujni samo na vas pederasite za da vi shibat i na nikoi drug.

Добави коментар

Водещи новини