Словения поставя още огради на границата с Хърватия заради мигрантите

  • 22 август 2019 15:58

  • 281
  • 0
Словения поставя още огради на границата с Хърватия заради мигрантите
© Getty Images/Guliver

Словения започна да поставя допълнителна ограда срещу мигранти на границата си с Хърватия, в сектора където тази година е забелязан увеличен брой нелегални влизания край река Купа, съобщи Танюг, позовавайки се на словенските медии. Както съобщи телевизия Поп-ТВ, в сряда е започнало поставянето на панелна ограда с дължина четири километра. Работните дейности би трябвало да приключат в близките няколко седмици.

Министерството на вътрешните работи на Словения съобщи, че допълнителни технически ограждения на границата се поставят на места, където това е необходимо за спиране на мирацията.

Словения започна да поставя огради за спиране на мигранти в разгара на голямата мигрантска криза през 2015-2016 г., а правителството това лято обяви, че ще издигне допълнителни 40 км ограда на места, които са най-рискови и се намират на маршрутите на нелегалните мигранти.

В момента на границата между Словения и Хърватия има 179 километра временни технически огради, от които 116 км са бодлива тел, а 63 км са панелна ограда, потвърди министерството на вътрешните работи. Оградите досега бяха поставяни от словенската армия, докато за поставянето на допълнителни 40 км панелна ограда е избрано предприятието Леги-СГС от Белград, което на конкурса за тази работа даде оферта от 4,56 милиона евро.

Както съобщават словенските медии, за ограда на границата Словения досега е похарчила 19 милиона евро, в което не е включена цената за труда на армията и на компенсациите на собствениците на частни парцели, на които са издигнати огради.

Последвайте канала на

БТА
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини