Макрон: Не можем да се споразумеем с Великобритания за 30 дни

  • 22 август 2019 15:16

  • 676
  • 0
Макрон: Не можем да се споразумеем с Великобритания за 30 дни
© Getty Images (Архив)

По време на срещата между британския министър-председател Борис Джонсън и френския президент Еманюел Макрон стана ясно, че според втория сделка не може да бъде постигната в следващите 30 дни, пише Фокус, цитирайки британския вестник The Independent.

„Не можем да намерим ново споразумение за оттегляне в следващите 30 дни“, заяви Макрон.

Според него подобно споразумение не е подвластно на нито един индивидуален член на ЕС и не може да бъде постигнато с лека ръка.

Той все пак намекна, че сделка може и да има, ако тя не се отдалечава твърде много от първоначалните договорености.

Макрон също отрече обвиненията, че играе ролята на „лошото ченге“ в преговорите между Великобритания и ЕС.

„Бях представен като лошото момче в групата, а в действителност просто винаги съм бил ясен, че е направен избор и не можем да го игнорираме“, твърди френският президент.

Той заяви също така, че неговата позиция по отношение на Брекзит е свързана с „уважение на решението“ на британския народ, но от друга страна е негово задължение да пази ЕС и никога не би направил нещо, което би „отслабило“ съюза.

„Като приятел и съюзник мога да кажа, че зависи от Великобритания да реши съдбата си“, добави той.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е от своя страна заяви, че иска да постигне сделка с Брюксел и вярва, че такава може да бъде договорена. Въпреки това той потвърди, че Обединеното кралство е положило усилия за да се подготви за Брекзит без сделка и за да осигури „гладко и безполезнено“ излизане от ЕС на гражданите „и от двете страни“ на Ламанша.

Последвайте канала на

Десислава Станева
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини