Гърция не е получила официално искане от иранския танкер да акостира в гръцко пристанище

  • 20 август 2019 10:42

  • 242
  • 0
Гърция не е получила официално искане от иранския танкер да акостира в гръцко пристанище
© Pixabay

Гърция не е получавала официално искане иранският танкер "Адриан Даря 1" да акостира в гръцко пристанище, заяви пред телевизия Скай гръцкият министър на корабоплаването Янис Плакиотакис.

От думите му стана ясно, че Гърция няма да заеме официална позиция, докато корабът не изясни намеренията си. Плакиотакис каза, че гръцките власти следят внимателно курса на кораба, а кабинетът му е в редовна комуникация с министерството на външните работи.

Танкерът беше задържан в началото на миналия месец в британската територия Гибралтар за предполагаемо нарушаване на санкциите срещу Сирия, но беше освободен миналата седмица. Съединените щати уведомиха гръцкото правителство, че всякакви опити да бъде оказана помощ на иранския танкер, плаващ към Гърция, ще бъдат смятани за материална подкрепа за чуждестранна организация, определена от САЩ като терористична.

Танкерът "Адриан Даря 1" (бивш "Грейс 1"), вдигна котва от Гибралтар в неделя и се отправи към гръцкото пристанище Каламата, където се очаква да пристигне идната неделя.

Последвайте канала на

БТА
242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини