Недостиг на храна и лекарства грози Великобритания при Брекзит без сделка

  • 18 август 2019 07:15

  • 2110
  • 5
Недостиг на храна и лекарства грози Великобритания при Брекзит без сделка
© Gettyimages (архив)

Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение, а също така е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия, показват документи на британското правителство, с които се е запознал в. "Сънди таймс", предаде Ройтерс.

Според изданието прогнозите, направени от правителството, описват най-вероятните последици от Брекзит без сделка, а не най-лошите сценарии.

Правителствените оценки показват, че 85 процента от камионите, използващи главните пропускателни пунктове на Ламанша, "може да не са готови" за френските митници, което означава, че работата на пристанищата може да бъде нарушена в продължение на три месеца, преди движението да се подобри.

Правителството също така смята, че е вероятно да се стигне до твърда граница между британския район Северна Ирландия и Ирландия, тъй като сегашните планове за избягване на значителни проверки ще се окажат неприложими.

Според вестника документите, подготвени този месец, позволяват да се "надникне в тайното планиране, осъществявано от правителството с цел да се избегне катастрофален срив на инфраструктурата на страната", и представят "най-обстойната оценка за подготвеността на Великобритания за Брекзит без сделка".

Последвайте канала на

БТА
2110 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.08.18 | 18:41

5

da e-a i glupavite jurnalia tia anglia predi da otide vav pederaskata evropa niamaha nito hliab nito lekarstva alo glupci pocetete malko kakvo e bila anglia i ne pishete platenite si prostotii.

ЕС е капан за наивници,

2019.08.18 | 07:32

1

влезеш ли в тая седесарска кочина, няма излизане.

Ако всички

2019.08.18 | 13:09

4

в българия го бяха прозрели това което казваш,ще да сме много по добте вместо 11г все по и все по голяма мизерия

мишо

2019.08.18 | 08:10

2

европейски еврейски лъжи-САЩ ще им помогнат и няма да има никакъв недостиг на нищо.

Хубаво е

2019.08.18 | 13:07

3

да се виждат будни хора в тоя саит не само,ъроловетр на самия саит

Добави коментар

Водещи новини