Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избяга от затвора, прескачайки петметрова стена

  • 16 август 2019 21:40

  • 8308
  • 3
Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избяга от затвора, прескачайки петметрова стена
© Getty Images/Guliver (архив)

Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избяга от затвора, прескачайки петметрова стена, заявиха днес затворническите власти, цитирани от ДПА.

42-годишният мъж избягал снощи с помощта на метална конструкция, която тайно изработил преди това. Той все още се издирва.

Говорителка на затвора в град Бохум каза, че заради ремонт нямало персонал на петте наблюдателници. По думите й в района, където станало бягството, нямало камера за наблюдение.

Съобщава се, че мъжът, осъден на лишаване от свобода до 2021 г., бил в много добра физическа форма заради тренировките в спортната зала на затвора.

Докато други затворници тренирали в залата, пазени от надзиратели, той казал, че отива да се изкъпе. Използвал възможността, за да се покатери през тавански прозорец на покрива и изтичал до спортна площадка, където взел конструкцията, която бил направил. С нейна помощ се изкачил по стената и използвал гимнастическа постелка, за да се предпази от бодливата тел.

Полицията изпратила следови кучета и хеликоптер и разпространила снимки на беглеца, който имал дълга до раменете кестенява коса и татуировки.

Последвайте канала на

БТА
8308 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.17 | 13:16

3

ХВАЛА ! Жалко , че навремето Тито и Димитров не направиха Балканска федерация от България и Югославия и нямаше да сме сегашната тиквена кочина !

2019.08.16 | 22:24

1

ЗАТОВА ГЕРМАНЦИТЕ И НАТО СМАЧКАХА СЪРБИТЕ И РАЗЧЕКНАХА ЮГОСЛАВИЯ.

Вашето име

2019.08.17 | 08:18

2

Щото са избягали от затвора ли? Това е несериозно и глупаво. От друга страна много левашки са го изтървали, сега ще им разкатаят фамилията на отговорните. Но по важното е ще си вземат поука.

Добави коментар

Водещи новини