Пленени туристи и бежанци се прескачат в Гърция

  • 15 август 2019 16:22

  • 6215
  • 0
Пленени туристи и бежанци се прескачат в Гърция
© Pixabay

Гърция отчете, че притокът на нелегални мигранти към страната е нараснал рязко през последния месец! Е… има си хас! – с тия цени по нашето море…

Какво да им кажем на гърците, освен… „Цпокойно бе, Казандзакис, дошли сме само за узото и маслините. Септември ще си ходиме обратно в България. Детето – на училище, жената опукà парите…“

Властите в страната призоваха за временни европейски механизми, които да позволят по-бързо връщане на мигрантите…“ 

Мхм – да свалят цените на Слънчака, например, и да въведат ограничение на цените на шезлонг/чадъра до под майка-си-и-баща-си на ден. 

За да получат допълнително финансиране от Брюксел по линия „Много бежанци, много нещо“, гърците не се посвениха дори да блокират туристи на остров Самотраки, за да ги пишат имигранти и да вземат някой лев и за тях. Но, след като установиха, че сред туристите има и българи, гърците мигновено съжалиха и започнаха да пращат лодки и фериботи – да разкарат летовниците, защото: „Тея сте ни ицядат и усите…“

***

Говорейки за хора, които ги е страх от имигранти, да видим какво става в епизод 2813 от епичната теленовела Brexit. 

Джонсън: ЕС трябва да направи компромиси, за да избегне Брекзит без сделка

Мхм… също както Скарлет Йохансон трябва да направи компромис с нашите взаимоотношения, защото иначе няма да ѝ се обадя никога… 

Интересен е фактът, че след като Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е стана премиер, се наблюдава увеличение в подкрепата към консервативната партия. Реално нищо не се е променило в/за Британия, освен клоунът в представлението. Наблюдавате в реално време как популистката реторика печели доверие и подкрепа. Как? Тъпотията на масата, от която тарикатите се възползват и заливат с обещания за невъзможни неща, след което обвиняват други, когато невъзможното не се случи. О, да – и да се правят или на клоуни, или на мачовци. Това върви днес на политическата сцена. 

Дали е прекалено самоуверено да си въобразяваш, че си по-голямата работа от най-успешния икономически и социален съюз на планетата? Не знам, ще видим скоро. 

Съвет към Борис Дж.: когато се снимаш с полицаи… не си дръж ръцете зад гърба. 
Reddit 

 

 

Британският писател Маркъс Чаун написа в Twitter: „Историята накратко: консерваторите дойдоха на власт в момент на национална криза, предизвикана от безхаберни банкери. Използваха кризата като извинение, за да накажат не банкерите, а бедните. След което обвиниха ЕС и понеже техните донори притежават медиите, можаха да убедят хората да им повярват“. 

Помните ли как едно време – преди интернет да съществува – обвинявахме липсата на достъп до информация за масовата тъпота? 

Е, не било това…

Нека поздравим всички фенове на Brexit с химна на тяхната идеология: Anarchy In The U.K., в която е пее: „Не знам какво искам, но знам как да го получа“. 

 

***

Да се върнем у нас. 

Чужденци полудяха по българското Барби“. 

„Предлагат ми пари в германско риалити шоу. Искат ме в английска телевизия, писаха ми и от Аржентина. Попаднах в топ 10 на най-бързо популяризиращи се личности в Европа. Прочух се в цял свят. И в Китай писаха за мен”, хвали се Андреа пред родната преса. 

Момичето се радва, че е станала популярна. Знаете ли кои още са били много популярни? Брадатите жени в цирковете едно време. Тълпили са се, за да ги видят. Проверете в Google какво означава freak show. 

Милата кукла има какво още да каже: „Предлагат ми брак. Други ми правят оферти да ходя при тях в чужбина срещу 1000–2000 евро. Подминавам ги. Но други ми правят впечатление с поведението си и излизам с тях“.

Не искам да те разочаровам, мила Андреа, но не е брак това, което ти предлагат. Освен ако не говорим за брак за една нощ или за една седмица. Има такова нещо. В Тайланд. А относно офертите за 1000-2000 евро… има си термин за това. И, с риск съвсем да ти разбия романтичната фантазия… те не са… хм—„влюбени“ в теб. 

***

За кратко заработи машината на времето и няколко безврати момчета ни върнаха в деветдесетте с малко мутренско изпълнение, а от Русия ни подсетиха, че „Чернобил“ може и да е сериал на HBO, но е по действителен случай! A Белене се задава...

#ChernobylSeason2 

***

Вчера пък експерти ни обучаваха как да влизаме с взлом през прозорците на хората. Рано-рано сутринта, по сутрешния блок. Ето:

Експерт показа как може крадец да проникне с обикновена отвертка през подсилена дограма“.

Очаквайте утре – инструкция за кражба на автомобил с имобилайзер, а в понеделник – встъпителен курс по взломаджийство в търговски обекти. Събота и неделя – начално ръководство по джебчийство. 

***

За нула време видяхме как бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев сменя поприща. След като му казаха, че не може да си прави тераси и барбекюта по покривите, като Карлсон, той прие максимата „веднъж се живее“ и започна да сменя поприща. Една сутрин се събуди безработен, на следващата се събуди като прокурор, после заспа и се събуди като генерален консул на България във Валенсия. С интерес следим кариерата на този заслужил кадър на републиката, който като заспи пак, утре може да се събуди като архиепископ, а после – главен готвач на Н.В. Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и. А след това… #НапредИнагоре. 

***

А сега ще станем сериозни, макар мнозина да смятат, че именно тази новина си „проси“ майтапите:

Софи Маринова и Гринго се събраха“.

След като тя неколкократно обясняваше, че е била бита от „мачото“, лежал в затвора за рекет. След като той обясни, че „само два пъти“ я е удрял през лицето (нищо работа!).

Това са известни хора, които (ако щете вярвайте) за мнозина са модел за подражание. Той – успелият с рекет; и тя – лицето на чалгата. Да сложим това за секунда настрана… Точка втора: дори да не са се били, всички знаят (след като те така казаха), че са! Сега се събират. Което какво говори на безмозъчните пикли и пикльовци, които ги имитират? Че това е нещо съвсем нормално – скарат се, сбият се, шамар-два… всичко е в рамките на нормалното.

Не, не е!

Защото после имаме ето това:

60-годишен заплаши бившата си, че ще я изхвърли през прозореца“;

52-годишен преби приятелката си в Етрополе“;

И по-страшното:

Задържан е 41-годишен мъж, пребил до смърт съпругата си“;

Мъж уби 25-годишната си приятелка в София“.

Дали на „звездната двойка“ ѝ харесва да са „под прожекторите“? О, да! Дали им пука, че имат подражатели? Не мисля…
 

Последвайте канала на

Александър Томов
6215 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини