Борис Джонсън подкрепи правото на полицаите да претърсва подозрителни лица и обеща повече места в затворите

  • 11 август 2019 07:56

  • 532
  • 0
Борис Джонсън подкрепи правото на полицаите да претърсва подозрителни лица и обеща повече места в затворите
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е изрази подкрепа за правото на полицията да спира и претърсва подозрителни лица и обеща да създаде още 10 000 места в затворите, предаде Ройтерс.

"Обявявам днес, че ще покажем ясно във всичките 43 полицейски района на Англия и Уелс, че полицията може и трябва да използва правомощията си да спира и претърсва подозрителни лица", написа премиерът във в. "Мейл он сънди". Според него тези мерки са необходими за борба с престъпността.

Джонсън добави, че министърът на финансите Саджид Джавид се е съгласил да инвестира до 2,5 милиарда лири (3,01 милиарда долара) за създаването на 10 000 допълнителни места в затвори.

Джонсън подчерта също, че са необходими по-строги реални присъди за сериозните престъпления, свързани с насилие и сексуални посегателства, както и за тези, които носят ножове. В краткосрочен план това може да означава по-голямо натоварване на затворите, подчерта премиерът. 

Последвайте канала на

БТА
532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини