Лидерката на германския ХДС иска да подобри английския си език

  • 02 август 2019 21:31

  • 485
  • 0
Лидерката на германския ХДС иска да подобри английския си език
© Getty Images

Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на лидерския пост в германския Християндемократически съюз и е потенциален кандидат за следващ канцлер на Германия, каза, че иска да подобри английския си език, предаде ДПА.

"Разбирам и говоря френски и английски език, но не толкова добре, колкото би ми се искало", каза днес Крамп-Каренбауер пред в. "Саабрюкер цайтунг".

Крамп-Каренбауер беше назначена за министър на отбраната в правителството на Меркел миналия месец. Тя оглави Християндемократическия съюз през декември. Дотогава негов лидер беше Меркел, но тя се отказа от нов мандат.

Крамп-Каренбауер преди това беше премиер на малката югозападна провинция Саар, която е до френската граница. По време на мандата си за провинциален премиер от 2011 г. до 2018 г. Крамп-Каренбауер взимаше уроци по френски език. Сега тя подобрява английския си език.

Като министър на отбраната Крамп-Каренбауер ще има ангажименти на международно ниво, по-специално ще трябва да участва в конференции на НАТО, където доминиращият език е английският.

Следващите германски федерални избори би трябвало да се произведат до края на октомври 2021 година. Меркел обяви, че няма да се кандидатира за този вот, припомня ДПА.

Последвайте канала на

БТА
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини