Шведски прокурор поиска 6 месеца затвор за рапъра ASAP Rocky

  • 02 август 2019 21:27

  • 963
  • 0
Шведски прокурор поиска 6 месеца затвор за рапъра ASAP Rocky
© Getty Images

Шведски прокурор поиска шест месеца затвор за американския рапър Ейсап Роки и двама души от антуража му, обвинени в побой над 19-годишен младеж след свада в Стокхолм, съобщават световните агенции.

В заключителната си пледоария прокурор Даниел Сунесон заяви, че действията на тримата обвиняеми, които са удряли и ритали паднал на земята човек, не могат да бъдат разглеждани като самозащита.

По-рано през деня свидетелка по делото за нападение срещу Ейсап Роки промени първоначалните си показания, фигуриращи в полицейските доклади, и заяви пред съда в Стокхолм, че всъщност не е видяла рапъра да удря жертвата с бутилка.

Младата жена и приятелката й, свидетелствали анонимно, са били разпитани чрез видеовръзка. Те са потвърдили, че изпълнителят е повалил тъжителя на земята и го е нападнал. Според показанията им рапърът и хората му нееднократно са призовали младия мъж да ги остави на мира, но той е продължил да ги преследва.

Ейсап Роки, истинското име на когото е Раким Майърс, беше обвинен заедно с още двама заподозрени в побой над 19-годишния Мустафа Джафари. Дали Джафари, който влезе в спор с рапъра и антуража му в Стокхолм на 30 юни, е бил удрян с бутилка се превърна в един от ключовите въпроси в процеса.

Делото в съда в Стокхолм започна във вторник. Ейсап Роки пледира невинен. Рапърът призна, че е повалил Джафари на земята и го е нападнал, но заяви, че е действал при самозащита.

Последвайте канала на

БТА
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини