В Париж разкриха престъпна група продавала крадени паспорти на мигранти в Турция и Гърция

  • 27 юли 2019 07:36

  • 732
  • 0
В Париж разкриха престъпна група продавала крадени паспорти на мигранти в Турция и Гърция
© gettyimages (архив)

Френската полиция задържа осем души, организирали препращането на стотици откраднати в Париж паспорти в Турция и Гърция, където документите се продавали на нелегални мигранти, съобщи вчера френският в. "Паризиен", цитиран от ТАСС.

В понеделник сутринта са били задържани седем мъже и жена при спецоперация в Париж и Ница. На шестима от тях са повдигнати обвинения във фалшификация и използване на фалшиви паспорти, укриване на крадени документи, подпомагане на престъпници и подпомагане на лица да живеят незаконно. Двама души са пуснати на свобода под съдебен надзор.

По информация на "Паризиен", следователите се опитвали да влязат в дирите на групировката от 2016 г., след като били задържани двама белгийци със 130 френски паспорта. Пробив бил направен едва в края на миналата година, когато член на групата превел пари по сметка на млада жена от Русия, живееща в Париж. След това било установено, че жената е свързана с жител на френската столица, който е бил съден за притежание на фалшив белгийски документ за самоличност. Този човек се оказал ръководител на престъпната група.

Престъпниците изкупували от джебчии за по 20-30 евро крадени паспорти в 18-и район на Париж и ги изпращали в Ница. Там един от задържаните подправял снимките и някои данни в документите и ги препродавал по 500 евро. Зад граница паспортите се търгували за по няколко хиляди евро, затова ги изпращали в Турция и Гърция.

Давали ги на мигранти, които приличат на истинските притежатели на паспортите, така че да могат без проблем да минават паспортен контрол на границите. До момента следователите са доказали продажбата на 500 паспорта от престъпната група, но в действителност броят на подправените и препродадени документи вероятно е четирикратно по-голям, смятат разследващите, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини