Ангела Меркел покани Борис Джонсън на преговори в Берлин

  • 26 юли 2019 17:05

  • 387
  • 0
Ангела Меркел покани Борис Джонсън на преговори в Берлин
© Getty Images/Guliver (архив)

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се днес разговаря по телефона с новия британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, съобщи в Туитър говорител на германското канцлерство, цитиран от ТАСС.

"Теми на разговора, на първо място, бяха излизането на Великобритания от Европейския съюз и задълбочаването на двустранните отношения. Канцлерката покани премиера в близко време да посети Берлин и той прие тази покана", се казва в съобщението.

Джонсън, който победи тази седмица в битката за поста лидер на управляващата Консервативна партия във Великобритания, встъпи в длъжност като британски премиер веднага след оставката на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Преди това Мей направи три безуспешни опита да получи подкрепата на парламента за сключената от нея сделка с ЕС за Брекзит, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини