В Испания са задържани наркотрафиканти, обвинени за смъртта на полицай

  • 26 юли 2019 16:43

  • 536
  • 0
В Испания са задържани наркотрафиканти, обвинени за смъртта на полицай
© Getty Images

Испанската Гражданска гвардия съобщи днес, че е разбила трафикантска банда, която вкарвала във Франция хашиш, скрит в ултрабързи автомобили. Бандата е обвинена, че по-рано тази година е причинила смъртта на полицай при гонитба в Испания, предаде Франс прес.

При операцията, осъществена в сътрудничество с френската полиция, в двете страни са задържани общо 16 заподозрени (испанци и французи). Иззети са и 2,4 тона хашиш.

В комюнике испанската полиция посочи, че групата изпращала бърз автомобил да разузнае къде има полицейски проверки и баражи, така че останалите да могат да ги избегнат, и че членовете й не се колебаели да прибягват до насилие. Говорител на Гражданската гвардия каза за АФП, че те често атакували с автомобилите си полицейските коли, когато били преследвани от силите на реда или задържани на пътни баражи.

През май трафикантите предизвикали смъртта на 45-годишен полицай, след като техен автомобил блъснал мотора му при полицейско преследване в Алхесирас - разпределителен център на хашиш в Южна Испания, се казва в комюникето.

Членовете на организацията действали в курортите Марбеля и Беналмадена на южното испанско крайбрежие, а също в Южна Франция - Перпинян и Марсилия.

Те са обвинени в трафик на наркотици и пране на пари в организирана банда.

Последвайте канала на

БТА
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини