Джереми Хънт няма да е част от правителството на Борис Джонсън

  • 24 юли 2019 21:03

  • 390
  • 0
Джереми Хънт няма да е част от правителството на Борис Джонсън
© Getty Images/Guliver

Новият британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отстрани противника си в надпреварата за лидерския пост на британските консерватори - Джереми Хънт, от министерството на външните работи. Новината съобщи самият Хънт днес, предадоха световните агенции.

"За мен щеше да бъде чест да продължа работата си на министър на външните работи, но разбирам нуждата на новия премиер да избере своя екип", написа Хънт в Туитър. Той обясни, че Джонсън любезно му е предложил друга роля в правителството, но той е отклонил офертата. 

Джонсън е в процес на съставяне на правителството си. Повечето водещи министри от кабинета на предшественичката му Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в вече се оттеглиха, като казаха, че или сами са взели това решение, или им е било благодарено за свършената работа и са били приканени да се оттеглят.

Хънт остава депутат в парламента, откъдето, както той самият каза, ще окаже пълна подкрепа на Джонсън.

Британската министърка на отбраната Пени Мордонт обяви днес, че подава оставка и че няма да е част от правителството на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Ройтерс.

"Ще стана отново редови депутат, като в това ми качество премиерът ще разполага с цялата ми подкрепа", написа Мордонт в Туитър. Мордонт е привърженичка на Брекзит и подкрепи опонента на Джонсън Джереми Хънт в борбата за определяне на нов лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания.

Британският министър на бизнеса Грег Кларк и министърът на международната търговия Лиъм Фокс също обявиха, че подават оставка, след като Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е официално стана премиер.

"Сърдечно поздравявам Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за това, че стана премиер. Той е прав, че ще сформира нов екип за новото правителство", заяви Кларк, който бе един от проевропейските министри в правителството на досегашния премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

"За съжаление напускам правителството. Ще подкрепям Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и правителството като депутат", каза Лиъм Фокс, пише БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини