Мицотакис: Поведението на нашите съседи ще определи техния път към ЕС

  • 21 юли 2019 14:04

  • 825
  • 1
Мицотакис: Поведението на нашите съседи ще определи техния път към ЕС
© Getty Images/Guliver (архив)

Поведението и сътрудничеството на нашите съседи ще определи техния път към Европейския съюз, заяви гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в реч в началото на дискусията за гласуване на вот на доверие на правителството, съобщи МИА.

В едночасовата си реч Мицотакис се спря на гръцката външна политика, споменавайки договора от Преспа и гръцко-турските отношения.

На Балканите приоритет е да се смекчат негативните последици от договора от Преспа. А главната точка тук е развойната програма за Северна Гърция, защитата на македонските продукти и голяма международна кампания за нашата Македония, заяви Мицотакис.

И искам отново да изпратя едно послание - отношението и доброто сътрудничество на нашите съседи ще определи техния път към Европейския съюз, каза Мицотакис.

Гръцкият премиер представи програмата на новото правителство. Той говори за приоритетите в шест области, започвайки от намаляване на данъците, приватизации, намаляване на бюрокрацията, промени в здравеопазването и образованието, промени в изборния закон и предоставяне на възможност за гласуване на гърците, които живеят в чужбина. Мицотакис също така обеща по-голяма сигурност на гражданите.

Последвайте канала на

БТА
825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Супа

2019.07.21 | 15:46

1

А малаките пак хитреят не като нашия бастун.

Добави коментар

Водещи новини