Асим Адемов: ЕНП ще подкрепи кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК

  • 16 юли 2019 13:09

  • 285
  • 1
© Булфото (архив)

ЕНП ще подкрепи кандидатурата на германският военен министър Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за председател на Европейската комисия. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община пред репортер на Novini.bg.

Той заяви, че подкрепата ще бъде дадена, въпреки огорчението около Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище, защото много от хората са гласували именно заради неговата личност.

„Аз днес съм впечатлен от изказването ѝ”, заяви Адемов.

„Имаме различия по някои теми. Една от тях е Истанбулската конвенция. Но аз я разбирам, тя е жена и има основание да я подкрепи. Ние знаем обаче каква е позицията по темата в България. Но въпреки различията ни, ще я подкрепим“, допълни евродепутатът.

„Силно се надявам, че г-жа Фон дер Лайен ще бъде избрана, въпреки съществуващите опасение това да не стане“, завърши Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2019.07.16 | 14:03

1

Имали различия, но щели да я подкрепят !? Що за малоумие?

Добави коментар

Водещи новини