Тереза Мей подкрепи изпадналия в немилост пред Тръмп британски посланик в САЩ 

  • 09 юли 2019 14:59

  • 556
  • 0
Тереза Мей подкрепи изпадналия в немилост пред Тръмп британски посланик в САЩ 
© Getty Images/Guliver (архив)

Премиерът Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в изказа днес подкрепа за британския посланик в САЩ Ким Дарък, след като президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския официално прекрати контактите си с него. Подкрепата идва на фона на коментарите за публикувана в "Мейл от сънди" дипломатическа кореспонденция, в която Дарък окачествява администрацията във Вашингтон като "нефункционираща", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В няколко поредни поста в "Туитър" Тръмп заяви, че посланикът "не е харесван, нито добре възприеман" в САЩ, че "повече няма да работим с него" и че Мей е създала "бъркотия" с Брекзита, въпреки че той ѝ е казал какво да прави. Освен това Тръмп поиска следващото правителство на обединеното кралство да прати друг посланик.

В потвърждение на заплахата Дарък не беше поканен на официалната вечеря в Белия дом в чест на емира на Катар. 

Докато британските власти издирват виновните за изтичането на информацията, видният консерватор и бивш външен министър Уилям Хейг заяви, че правителството правилно подкрепя посланика. "Не може да бъде сменян посланик по искане на страната домакин", заяви Хейг пред Би Би Си. По думите му работата на посланиците е да дават "честна оценка" за събитията в страната. 

Журналистката, публикувала каблограмата, е твърда привърженичка на Брекзит и приближена на лидера на "Партията за Брекзит" на Найджъл Фараж. Навремето Тръмп бе казал, че Фараж би свършил "добра работа" като британски посланик във Вашингтон, припомня АП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини