Юнкер поздрави Мицотакис за изборната му победа и го предупреди, че го чака много работа за икономическото възстановяване на Гърция

  • 08 юли 2019 06:34

  • 276
  • 0
Юнкер поздрави Мицотакис за изборната му победа и го предупреди, че го чака много работа за икономическото възстановяване на Гърция
© Getty Images

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето поздрави лидера на гръцките консерватори Кириакос Мицотакис за убедителната му победа на вчерашните предсрочни парламентарни избори и му припомни, че го чака още много работа за икономическото възстановяване на страната му, предаде Франс прес.

"Държа да ви поздравя за вашата убедителна победа на парламентарните избори. Вие познавате моята лична привързаност към Гърция и нейния народ, които толкова страдаха през последното десетилетие", написа Юнкер в послание в Туитър, придружено от копие на поздравителното му писмо.

"Имам пълно доверие в личните ви способности и в способностите на гръцкия народ да отворите нова по-ярка страница в историята на вашата страна. Можете да разчитате за това на личната ми подкрепа и на подкрепата на Европейската комисия", подчерта Юнкер.

"Едно от големите усилия и едно от постиженията на Европейската комисия, с които се гордея /.../ беше да помогнем на Гърция да затвори страницата на кризата и да си създаде бъдеще. Гърция заема днес мястото, което й се полага в сърцето на Европа и на еврото. Много беше направено, но остава още много да се направи", заключава председателят на Европейската комисия.

Комисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси също изпрати поздравления на Кириакос Мицотакис. "Благодарности на /досегашния премиер/ Ципрас, който направи много за страната си и за Европа, поздравления и успех на Мицотакис да продължи да възстановява гръцката икономика. Европейската комисия ще подкрепя винаги гръцкия народ", написа Московиси в страницата си в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини