Борис Джонсън върви към убедителна победа на изборите на торите

  • 06 юли 2019 07:46

  • 857
  • 2
Борис Джонсън върви към убедителна победа на изборите на торите
© Gettyimages

Борис Джонсън е напът да спечели убедително изборите за следващ лидер на Консервативната партия и министър-председател на Великобритания, съобщава днес в. "Таймс", като се позовава на данни от проведено вчера допитване сред редови членове на партията на торите по поръчка на социологическата агенция ЮГав (YouGov).

Допитването е показало,че 74 процента от съпартийците на Джонсън са казали неговото име в отговор на въпрос за кого се готвят да гласуват. За съперника му Джереми Хънт, който миналата година замени Джонсън като външен министър, са казали, че ще гласуват само 26 на сто.

Анкетата е показала също, че много голямата вероятност за твърд Брекзит не е пречка за повечето членове на торите да подкрепят Джонсън. 90 на сто от респондентите смятат, че като стане премиер, Джонсън ще изведе Обединеното кралство от ЕС без сделка по условията на "развода", докато едва 27 процента са на мнение, че Хънт би се решил на подобна стъпка.

Днешният ден е начало на гласуването за следващ лидер на торите, като ще започнат да се получават изпратени по пощата бюлетини от 160 000 партийни членове.

Хънт призова съпартийците си да не бързат да гласуват до края на идната седмица, за да проследят насрочения за вторник дебат по телевизия Ай Ти Ви и планираните за петък интервюта на двамата кандидати по Би Би Си.

Името на победителя в изборите на торите ще бъде обявено на 23 юли и на следващия ден той ще стане министър-председател на Великобритания.

Последвайте канала на

Novini.bg
857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бащицата другарят путя :

2019.07.07 | 00:23

2

Лошо другарю Лавров , лошо ! Рублите ни пак отидоха на вятъра !

2019.07.06 | 12:16

1

Този е доста странен, куку някакво

Добави коментар

Водещи новини