Путин се срещна с папа Франциск, отново закъсня

  • 04 юли 2019 18:04

  • 838
  • 2
Путин се срещна с папа Франциск, отново закъсня
©

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 се срещна днес с Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, ден преди пристигането във Ватикана на украински католически лидери, които ще обсъждат различни проблеми на страната си, и на фона на спекулации, че визитата му може да е прелюдия за първо папско пътуване до Русия, предаде Ройтерс.

"Благодаря Ви за времето, което ми посветихте", каза Путин в края на 55-минутния разговор, подробности за който не бяха съобщени.

Путин, който се е срещал с Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март два пъти, пристигна с близо час закъснение за днешната аудиенция. Той закъсня с 50 минути за първата им среща през 2013 г. и с повече от час за втората през 2015 г., отбелязва Ройтерс.

След днешната срещата в папската библиотека в Апостолическия дворец, Путин и Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март си размениха подаръци, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Президентът е подарил икона с изображение на апостолите Петър и Павел, както и диск с филма на Андрей Кончаловски "Грях" за Микеланджело и илюстриран албум за лентата, а Светият отец - лично подписано Послание по случай Световния ден на мира 2019 г., възпоменателен медал за шестата година на своя понтификат, посветен на 100-годишнината от края на Първата световна война, и офорт на Джузепе Вази от 1774 г., изобразяващ площада "Свети Петър".

На медала е гравиран цитатът "Нищо не е загубено с мира. Всичко може да бъде загубено с войната" от радиообръщението на папа Пий ХII от 24 август 1939 г.

По повод гарвюрата от 18 век, папата казал, че я поднася на Путин, "за да не забрави Рим". Президентът обещал да и намери най-достойното място.

Руският президент се серщна и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

Последвайте канала на

БТА
838 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
somewhere in Alaska

2019.07.05 | 01:05

2

папата е вечният турист-закъде да бърза???, докато Путин решава сложни задачи, от него зависи световният мир. Руският Президент трябваше да му подари колело

2019.07.04 | 18:53

1

Руснак и точност, две противоположности. Та ако ще и да се казва Путин

Добави коментар

Водещи новини