Фенове на Майкъл Джексън защитават във френски съд опетнената му памет

  • 04 юли 2019 17:37

  • 939
  • 1
Фенове на Майкъл Джексън защитават във френски съд опетнената му памет
© Getty Images

Фенове на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на заведоха дело във Франция за опетняване на паметта му срещу мъжете, които твърдят, че са негови жертви във филма "Да напуснеш Невърленд", съобщиха АФП и Ройтерс.

Делото е заведено в Орлеан. Съдебното решение ще бъде обявено на 4 октомври.

Фен групите искат символично обезщетение от 1 евро. Те водят делото във Франция, защото тамошното законодателство осигурява защита срещу клевета след смъртта, за разлика от британското и американското.

Три фен групи обвиняват Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, че са опозорили Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на в документалния филм. Техният адвокат Еманюел Людо сравни твърденията на двамата мъже с "истинско линчуване" на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на, който почина през 2009 г.

Робсън и Сейфчък не се явиха в съда и не са упълномощили адвокати да ги представляват.

В документалния филм "Да напуснеш Невърленд" двамата мъже казват, че Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на им е посягал в началото на 90-те години на миналия век, когато са били на 7 и 10 години. През 2005 г. Кралят на попа беше оправдан по обвинения за непристойно поведение с друго момче и семейството му хули.

Документалният филм, излъчен по телевизия НВО по света и М6 във Франция, предизвика голямо възмущение от морала на покойния певец. Пострада музикалното му наследство - много радио станции престанаха да излъчват песните му, в епизод от "Семейство Симпсън" беше изтрит гласът му, а "Луи Вюитон" изтегли посветени на него артикули от лятната си колекция мъжка мода.

Адвокат Людо е уверен, че ще спечели делото.

"Във Франция не може да петниш паметта на мъртвите" - заяви той.

Последвайте канала на

БТА
939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Михайлов

2019.07.05 | 16:02

1

Никой не е спирал на Майкъл Джаксън музиката. Стига писахте глупости. Видя се филма е изтъкан от лъжи. И тея двамата шеси платят някой ден. Майкъл е най голямата музикална звезда която никога няма да огасне. Ние феновете щего обичаме до гроб.

Добави коментар

Водещи новини