Германия ще изплаща обезщетения и на съпрузи на починали пострадали от Холокоста

  • 02 юли 2019 14:58

  • 679
  • 1
Германия ще изплаща обезщетения и на съпрузи на починали пострадали от Холокоста
© Getty Images/Guliver (архив)

Германия се е съгласила да изплаща обезщетения и на съпрузи на починали пострадали от Холокоста, а също така и да увеличи други плащания, с което през 2020 г. ще изплати близо един милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията се позовава на базираната в Ню Йорк организация Конференция за еврейските материални претенции към Германия. Досега изплащанията на обезщетения спираха със смъртта на пострадалите от Холокоста. Сега Берлин се е съгласил да продължава да изплаща обезщетенията девет месеца след смъртта на пострадалия, като парите ще получава неговият съпруг.

Компенсации ще получат 14 000 съпрузи на пострадали, чиито половинки са починали преди взетото от Берлин решение, а общият брой на хората, които ще получат плащания е около 30 000 души, заяви представителят на Конференцията за еврейските материални претенции към Германия Грег Шнайдер.

Отделно Германия се е съгласила да увеличи размера на социалните помощи за оцелели от Холокоста от 44 милиона евро на 524 милиона евро за 2020 г.

Тези средства отиват при социални организации, които предоставят на оцелелите широк набор от услуги, включително психологическа грижа и грижа в домовете на оцелелите. Около 132 000 пострадали от Холокоста получават подобни услуги.

Германия се съгласи също така да увеличи размера на директните обезщетения, които се изплащат за преживени особени страдания. Подобни плащания получават около 60 000 оцелели от Холокоста в 83 страни.

Последвайте канала на

БТА
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rock Stanley

2019.07.02 | 20:26

1

Чифутите продължават да лъжат и да присвояват чужди пари.Гадно и мръсно племе са евреите.

Добави коментар

Водещи новини