При бай Тошо си беше по-добре, бе!

  • 21 юни 2019 17:00

  • 36498
  • 0
При бай Тошо си беше по-добре, бе!
© Getty Images

Човечеството все още е алчно, глупаво и е най-голямата заплаха за Земята“. Думите са на покойния астрофизик Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов, изречени преди 3 години. 


Хокинг каза това пред Лари Кинг в шоуто Larry King Now. 

Според гениалния физик, алчността и тъпотата на хората са именно онова, което ще унищожи човешката раса. 

***

А сега... да видим какво се случи и държа вниманието ни/ви през изминалата седмица. 

Прогресът в регреса на Британия започва да взема невиждани размери и заплашва да се превърне едновременно в най-опасната каскада на Обединеното кралство и най-смешният скеч, подготвян от англичаните, които се славят със странното си, но безгранично чувство за хумор. 

Всички си мислехме, че по-зле от Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в не може, нали…? Колко наивно. Съвсем наскоро журналистката Виктория Дербишайър нарече (всички смятам, че по грешка, но…) кандидата за лидер на Тори партията (управляващите консерватори) Джереми Хънт (Jeremy Hunt) Джереми… Кънт (Cunt). 

Което пък отприщи...

За онези от вас, които не знаят английски или не знаете какво точно означава думата Cunt… о-о-о… това ще е интересно, ползотворно и занимателно търсене в Google. Приятен следобед! 

 

На същата забавна страница Dr Rant във Facebook се появи и обръщение към другия (най-успешен) кандидат за главен машинист на Британия – Борис Джонсън. Ще пробвам да го преведа… звучи, горе-долу така:

„Скъпи Борис Джонсън. Писателите от страницата Dr Rant ви приемаме като по-добрия кандидат за лидер на Тори партията, съответно и министър-председател. Въпреки че сте сексистки, расистки, хомофобски глупак, лишен от способността да управлява и въпреки че изборът ви ще доведе страната до това окончателно да се превърне в посмешище, преди да се срине напълно, след което да се разпадне на части, съучаствайки в каквато и там безсмислена война започне Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския някъде по света, накрая обричайки всички нас – 72 милиона – на адски Армагедон, лижейки гной от подмишницата на Сатаната завинаги, поне не сте Джереми Хънт“. 

В Twitter Ник Коен пък написа: „Вчера говорих с депутат от Тори партията, който подкрепя Джонсън. 

„Смяташ ли, че въобще ще бъде добър като премиер?“

„Не.“ 
„Какво, за Бога, ще направи по отношение на Brexit?”
„Никой не знае“. 
„Защо тогава го искате?“
„Той е най-добрата ни надежда“. 
„Като казваш „ние“, нямаш предвид Британия, нали?“
„Не. Партията, разбира се“. 

 

А сега се върнете и прочетете мисълта на Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов, с която започнахме – онази за алчността и тъпотата. 

Според мнозина анализатори, избирането на Джонсън ще има краткотраен положителен резултат само за консервативната партия. След това некадърността му ще разбие и нея, ведно с държавата.

Но все пак ще има краткосрочен положителен ефект. Какво означава това? Че ще спечелят и следващите избори. А после…? Все тая.

Значи – готови са да потопят и партията, и държавата си, само и само да докарат Brexit до изпълнение на (буквално) всяка цена, защото това ще им подсигури още един мандат във властта. А после?

После те стават личностите Джон, Пол, Дейвид и т.н., нали? Не ги ли е страх, че ще живеят в разбита държава? Не. Защото те стават много богатите личности Джон, Пол и Дейвид, които имат много, много милиони в банковите си сметки; Джон, Пол и Дейвид, които няма да изпитат икономическия колапс на гърба си, свиването на пазара на труда или връхлитащата бедност; както и ще бъдат едни Джон, Пол и Дейвид, които няма да са възпрепятствани от това да пътуват когато и където си поискат. По-интересното… както си поискат, също така. Наздраве за Джон, Пол и Дейвид от консерваторите в Британия. Те знаят какво е истинското щастие. 

***

Такъв синдром се вихри и в България, където същите такива Джон, Пол и Дейвид, но очевидно – с други имена – усещат, че случващото се и последиците от техните решения не ги засягат, затова вземат решения „на едро“ и със замах. И докато те се лекуват независимо от нас и „нашата“ здравна система, която наскоро уби едно дете, нашите Джон, Пол и Дейвид ще са все така „смели“ в решенията си. Вземете тази „формула“ и я преведете в икономиката, пазара на труда, социалната политика и АБСОЛЮТНО всяко кътче на държавата ни и тя… си е все така актуална. 

Докато нищо не ги засяга и не е техен ЛИЧЕН проблем, нашите съдби са си наш проблем, а опитите ни да се спасим, те ще приемат като пряка заплаха за техния жизнен стандарт. Точка по въпроса. Никой не ви е питал дали ви харесва. 

***

Разбрахме, че прословутата магистрала „Струма“ все пак ще унищожи уникалната археологическа находка – една от двете най-големи и запазени римски вили, само и само, за да не мине през една крива поляна, която е частна собственост и минава за стадион. Не се заблуждавайте – това, че има врати в двата ѝ края не я прави „стадион“. Просто има едни хора, които усвояват едни пари. А, има и едни интереси. Толкова. Ние да си ревем за „култура“, „туризъм“ и други глупости от тоя род, колкото там си искаме. Ангелкова каза, че туризмът ни е върхът и няма презастрояване, нищо, че дори и античната вила ще я… презастроят с магистрала отгоре. 

Като унищожат римската вила на трасето на „Струма“, ще приберат парите в джоба, пà може да идат до Рим, да погледат римска вила там, ще се чешат по тумбака с доволна усмивка, че могат да се наслаждават на тая красота, ще цъкат с език и ще си викат: „Е-е-ехх… кво е яко, а? Как са си го запазѝли, а!“

Междувременно разбрахме, че Дракула е получил беге гражданство

(А после се смееме на македонците?)

Римската вила ще я погребем, че ни пречи, но ще си измислим Дракула-БГ. 

Нищо, в това сме добри – когато светът впери очи в Нотр Дам, ние изскочихме с измислицата, че Колю Фичето го бил спасил нам-кога-си от разруха, докато… мостът, НАИСТИНА построен от Колю Фичето до Бяла, тъне в разруха. 

Ве-ли-ко!

***

И ей така – някак мимоходом, по инерция и най-вече ПО НАВИК – проспахме поредната манипулация на комунистите

В новите учебници по история беше задължително да се включи комунистическият период на НРБ. И те, милите издатели, го включили, но без обяснението, че става дума за червен терор, садистичен режим и изтребление, унищожаване на свободата и умишленото водене на държавата към крах (включително и опитът да се предаде без война и да стане 16-а република на СССР)…

Не, вместо това просто се споменава, че имало комунизъм, ма не бил много лош, даже… бай Тошо се грижел, видите ли, за просперитета май-май. 

От фондация „Остров Белене” написаха официална позиция, в която се казва: „Имахме надежда, че в обещаните нови учебници за нашите средношколци тази история ще бъде поднесена безпристрастно и честно, а се оказва, че отново се прави опит за замитане и забравяне на истината за един режим, отговорен за смъртта на над 30 000 наши сънародници непосредствено след 1944 година и за гоненията на още над 300 000 българи, дръзнали да оспорят кървавите методи на управление на БКП.

Категорично не сме съгласни с начина, по който се поднася информацията за съществуването на лагера „Белене”. Той беше най-големият, най-секретният и най-дълго просъществувал от всички над 25 подобни места в цялата страна. Той беше машина за смазване на човешки съдби, машина за унижения, издевателства, гаври и убийства“.

Общественикът Илиян Нисторов, Съосновател на неформална академия за изучаване на комунистическия режим като престъпен, писа до премиера Бойко Борисов: „[…]Това е повече от хибридна война срещу българската нация […] Какво самочувствие ще имате и Вие, и г-н Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., и министър Захариева, при преговорите с Македония за историческата истина, когато тези чиновници и меркантилни хиени в България срещу много пари не искат да си опишем нашата история? Нищо чудно утре някой от македонците да заяви: „Хайде първо си оправете Вашата история пък тогава претендирайте за нашата!“

„Гневни и иронични коментари на читателите на desebg.com преливат във Фейсбук. Сайтът публикува само малка част от тях:

Станислав Черкезов:
„Важното е да пише, че бозата е била по 2 ст. и това оправдава всички други мизерии и зверства. Все пак какво струва човешкият живот пред бутилка боза“.

Нищо, важното е, че…

***

… важното е, че руското военно министерство подготви „подарък“ за света и най-вече за страните, които СССР владееше едно време официално (а днес – неофициално). 

Шашавият законопроект предвижда НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за унищожаване или повреждане на паметници на руски военни, ВКЛЮЧИТЕЛНО В ЧУЖБИНА. 

С други думи, когато най-после се отървем от всички соц недоразумения, като паметника на съветската армия или альошата в Пловдив например (и хилядите други тонове бетонна смет) ще сме извършили „престъпление“, според руския закон. 

От военното министерство на Русия искат да се забрани достъп до страната на всички, които са съпричастни към унищожаване, повреждане или оскверняване на паметници. В документа (защо ли!) е наблегнато най-вече на паметниците, отнасящи се до събития след Втората световна. 

Наказанията са глоби и затвор и се определят от руски съд, дори когато съдилищата в дадената държава не постановят, че има нарушение. 

Някой… нещо? 

#BackInTheUSSR 

„Човечеството все още е алчно, глупаво и е най-голямата заплаха за Земята“.
 

Последвайте канала на

Александър Томов
36498 0

Свързани новини

Водещи новини