Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

  • 18 юни 2019 21:00

  • 868
  • 2
Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори
© Getty Images (архив)

Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, спечели най-много гласове на днешния втори тур от гласуването за водач на Консервативната партия. Освен него за следващия тур се класират още четирима кандидати, предаде Ройтерс.

Джонсън, бивш кмет на Лондон и бивш външен министър, получи 126 гласа. Действащият шеф на външното ведомство Джереми Хънт отново остана втори - с 46 гласа, а трети е министърът на околната среда Майкъл Гоув, с 41 гласа.

Министър на международното развитие Рори Стюарт е четвърти с 37 гласа, а министърът на вътрешните работи Саджид Джавид - пети, с 33 гласа.

Шестият кандидат - бившият министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб - отпадна, тъй като не събра необходимия на това гласуване минимум от 33 гласа.

Сега за оставащите в надпреварата предстоят нови гласувания, докато кандидатите бъдат сведени до двама, а тогава членовете на Консервативната партия в страната ще решат кой да стане техен лидер и следващ премиер на страната.

Последвайте канала на

БТА
868 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kik

2019.06.19 | 00:45

2

Джеронимоооо идва. Дето не му пука ни за икономика ни за хора. Сега ще има хард Брексит. Глад, мизерия, вълци, въшки, турци, немци. Бедна им е фантазията на бритоните. Всички ще имигрират пак от острова.

Kalisko

2019.06.18 | 23:15

1

The English humour has no borders.

Добави коментар

Водещи новини