Претенденти за лидер на торите проведоха телевизионен дебат в отсъствието на Борис Джонсън

  • 17 юни 2019 07:02

  • 312
  • 0
Претенденти за лидер на торите проведоха телевизионен дебат в отсъствието на Борис Джонсън
©

Претендентите за поста на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в като лидер на британската Консервативна партия проведоха телевизионен дебат, в който основна част беше отделена на Брекзит. Фаворитът Борис Джонсън обаче не взе участие.

Борис Джонсън бе подложен на остри критики за отказа да участва, но той се аргументира с становището, че "при много участници дебатите се превръщат в какафония". Той обаче обеща да участва в следващия дебат във вторник след втория кръг на гласуване, когато броят на кандидати ще бъде по-малък.

Останалите пет кандидати – външният министър Джеръми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув, вътрешният министър Саджид Джавид, бившият министър за Брекзит Дониник Рааб и министърът за международно развитие Рори Стюърт – си размениха остри реплики особено по въпроса дали парламентът трябва да бъде закрит, за да може страната да излезе безпроблемно от ЕС на 31 октомври без сделка. Това е предложението на Доминик Рааб, но то не се подкрепя от останалите четирима кандидати.

Иначе, по повод на отсъствието на Борис Джонсън, Джеръми Хънт заяви: "Къде е Борис? Ако неговият екип не му позволява да спори с пет сравнително приятелски настроени колеги, как ще се справи той с 27 европейски страни?".

Борис Джонсън обаче продължава да е фаворит за наследник на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в като лидер на партията и респективно премиер на страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини