Макрон ще подари на Тръмп ново дръвче, след като подареният от него дъб изсъхна

  • 12 юни 2019 07:33

  • 387
  • 4
Макрон ще подари на Тръмп ново дръвче, след като подареният от него дъб изсъхна
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на омаловажи изсъхването на дъба, който подари миналата година на американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и заяви, че ще му изпрати ново дръвче, предаде Ройтерс.

При посещението на Макрон във Вашингтон през април миналата година двамата лидери отбелязаха специалната връзка между своите страни, като посадиха дъбова фиданка в градината на Белия дом. Дървото беше подложено на карантина поради опасения, че паразити от него могат да обхванат други дървета в градината на Белия дом. Този уикенд служители в резиденцията на американския президент съобщиха, че дръвчето е погинало, предизвиквайки буря в социалните медии.

Мнозина сравниха случилото се с трудностите в отношенията между Макрон и Тръмп след посещението, отбелязва Ройтерс. Френският президент заема различни позиции от тези на САЩ по отношение на търговията, климатичните промени и ядреното споразумение с Иран.

"Ще му изпратим друго, не е трагедия", заяви Макрон пред швейцарската телевизия Ер Те Ес при посещение в Женева. "Недейте да виждате символи там, където няма такива. Символът беше, че го засадихме заедно".

Дръвчето беше от гората Бело във Франция, където през Първата световна война загиват близо 2000 американски войници. То беше изкопано скоро след засаждането си.

"Ще изпратя друг дъб, защото смятам, че американските морски пехотинци и приятелството в името на свободата между нашите народи го заслужават", подчерта Макрон.
 

Последвайте канала на

БТА
387 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.06.12 | 09:43

4

to edin pederas ne moje da dade jivot na dete ta kamo mli na darvo.

ApoloN

2019.06.12 | 09:24

3

Там където има зла енергия, там растенията умират!

2019.06.12 | 08:53

2

на магариту хуя

2019.06.12 | 08:29

1

И това ще изсъхне! Човек който нищо не е създал и нищо няма да създаде през живота си, това е Макрон! Това е и Меркел, това е и ония белгиец - министър-председателят им, дето "жена" му има мустаци, по-големи от тези на Филип Тотю!
Това е неолиберализмът - извращения, демагогия и бавна мъчителна смърт за всяка човешка ценност!
Затова и дръвчетата ще съхнат, както изсъхват и европейските нации, задушени в паяжината на лъжи, псевдоморал и алчност!

Добави коментар

Водещи новини