Над един милион граждани на ЕС подкрепиха кампания за защита на животните

  • 31 май 2019 10:44

  • 305
  • 2
Над един милион граждани на ЕС подкрепиха кампания за защита на животните
© Getty Images (архив)

Считано от днес, един милион европейски граждани са подписали Европейската гражданска инициатива за забрана на клетките в животновъдството; най-мащабната политическа кампания за защита на селскостопанските животни досега.

Българската организация КАЖИ, заедно с още над 170 организации за защита на животните в ЕС, провежда кампанията, която цели да сложи край на употребата на клетки за селскостопански животни на Стария континент. Днес се отбелязва събирането на един милион подписа – безпрецедентен успех в историята на защитата на животните.

Стефан Димитров от КАЖИ казва: “Един милион подписа е феноменално постижение, но тепърва започваме. Изградили сме най-голямата коалиция в името на защитата на животните и сме невероятно горди от това съвместно усилие.”

“Въпреки това, кампанията за освобождаване на селскостопанските животни от клетките още не е приключила. Трябва да продължим да събираме подписи, за да сме сигурни, че Европейският парламент ще разбере точно колко е важен този въпрос за европейските граждани.”
 
През последните осем месеца, към кампанията се провеждат събития в целия ЕС и множество международни вестници вече са писали за нея.
 
Стефан Димитров от КАЖИ казва още: “Европейските граждани имат малко над три месеца да подпишат тази безпрецедентна инициатива. Ако продължим да събираме подписи така, както през последните осем месеца, ще изпратим изключително силно съобщение на Комисията. Заедно, настояваме за Края на клетките за европейските селскостопански животни.”
 
Над 300 милиона прасета, кокошки, зайци, патици и пъдпъдъци са затворени в клетки в ЕС. Повечето клетки са голи, тесни и не дават на животните никакво пространство, за да се движат свободно. Клетките са жестоки и напълно ненужни. Европейската гражданска инициатива има потенциала да помогне на стотици милиони селскостопански животни в Европа, спестявайки им една от най-големите жестокости в индустриалното животновъдство.
 
Всеки европейски гражданин може да подпише Европейската гражданска инициатива на caai.endthecageage.eu

Последвайте канала на

Novini.bg
305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
христианин

2019.05.31 | 12:01

2

Това прави на всеки 550 души по 1 содомит човекомразец . Не можеш да се прекланяш пред животните и да ги поставяш над човека и да не мразиш хората .

Иван

2019.05.31 | 11:04

1

БРАВО

Добави коментар

Водещи новини