Рязко се увеличават пристигащите мигранти на гръцки острови

  • 30 май 2019 14:24

  • 603
  • 2
Рязко се увеличават пристигащите мигранти на гръцки острови
© Getty Images/Guliver

Рязко увеличение на мигрантите и бежанците, които достигат до Егейските острови в Гърция отбелязват местните власти. Управляващата партия СИРИЗА изгуби както евровота, така и местните избори, в райони, силно засегнати от бежанската вълна.

Само за пет дни нови 900 мигранти и бежанци достигнаха егейските острови. Увеличението на мигрантската вълна е с 33%.

Министерството по миграция тълкува притока на бежанци с активизиране на трафикантите, които очакват, че преди избори мерките не са толкова стриктни. Жителите на остров Самос съобщават, че часове преди началото на евровота полицията е била принудена да отправи предупредителни изстрели, защото над 100 мигранти искали да протестират срещу условията в лагера. За да не се достигне до напрежение между мигранти и жителите на островите, по спешност прехвърлят бежанците във вътрешността на страната.

На първия тур на местния вот жителите на островите Лесбос, Самос, Лимнос и Хиос подкрепиха кандидати, които са категорично за премахване на бежанските лагери. На евровота управляващата СИРИЗА остана втора политическа сила на островите и изгуби в Северна Гърция и поради силната бежанска вълна по сухопътната граница с Турция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2019.05.30 | 14:48

1

Вчера гледах филма "300: възходът на една империя" за неустрашимите гърци как трепят персийци, но май след 5 години ще трябва да правят филм за черните главорези в Гърция и как тя ще е станала Северна Африка. Гръцкият генофонд става все по-черен.

asd

2019.05.30 | 15:43

2

лошото е, че ще тръгнат на север към нас.

Добави коментар

Водещи новини