Българин е в тежко състояние, след взрив в къщата му в Германия

  • 28 май 2019 11:23

  • 4140
  • 1
Българин е в тежко състояние, след взрив в къщата му в Германия
© gettyimages

Българин е в тежко състояние, след взрив в къщата му в Германия. 670 души са евакуирани малко след експлозията, тъй като в жилището са намерени опасни химикали.  Според немската полиция въпросните химикали могат да се използват, както за приготвяне на експлозиви, така и при производството на наркотици, съобщава сайтът www.mdr.de.

Мощният взрив се чул малко след полунощ срещу понеделник в малкото градче Халберщат, в което живеят около 40 000 души. На мястото веднага са изпратени близо 200 полицаи, пожарникари, криминалисти и експерти. Периметърът бил отцепен на 300 метра от къщата на 43-годишния наш сънародник, който е роден в България, но е с немско гражданство, пише "Телеграф".

Хората от квартала трябвало да прекарат нощта в близък спортен център, където били евакуирани. Къщата на нашенеца е сериозно пострадала от взрива - избити са прозорци и врати, но заради химически вещества се наложило хората да бъдат изведени. Заради експлозията и веществата магистрала 81 също е била затворена.

От информацията става ясно, че българинът е бил сам по време на инцидента. Той е настанен с тежки травми в болница и поставен в изкуствена кома. Според немски медии евакуацията е била затруднена, тъй като доста от местните били назначени в секции за евроизборите, но се налагало да участват и в справянето с последиците от експлозията и разчистването. След 5 часа сутринта във вчерашния ден на евакуираните е било разрешено да се приберат по домовете си.

Предстои властите да разследван за какво са били използвани опасните химикали в къщата на българина. Едно от предположенията е, че в жилището на българина е имало амониева селитра, използвана при производството на синтетични наркотици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай ти Ганя

2019.05.28 | 13:31

1

Абе Йовчо,
Като си решил да живееш по български, стой си в България.
Не ходи в белите страни да се о.сираш.
В бг никой няма да ти обърне внимание.

А сега гледай да оцелее, за да даваш показания....

Все пак му пожелавам да оздравее. Сериозно.

Добави коментар

Водещи новини