Тенията и други болести печелят Евроизборите

  • 27 май 2019 16:33

  • 1925
  • 0
Тенията и други болести печелят Евроизборите
© Pixabay

„Ето го. Преизбран. Отново. Идеята, че Партията на Брекзита е „нова партия“, е пълна измислица. Тя е просто последното тяло-приемник на Фараж – тенията на британската политика“

~ Карол Кадуаладр (британска писателка и журналистка) 

 

Европарламентът е наш… На изборите за ЕП във Франция и в Италия водят Льо Пен и крайнодесният италиански вицепремиер Матео Салвини… Сили с тежнение към десния фланг получиха кредит на доверие и във Франция, и в Италия“
 

~ в. „Военное обозрение“ (Русия)

 

 

Ще започна отзад напред. Партията на Брекзита. Фараж. Британците и какво не им е наред…

Не, сериозно – какво не им е наред? Британия, която трябваше вече да е вън от ЕС, праща 29 анти-ЕС агенти на Фараж (разбирай – на Путин) директно в ЕП, които ще работят за разрухата на ЕП, ЕС и идеята „Европа“. Благодарение на британците. Защо не си ги държите у вас си? На вашия остров? Защо решихте, че е добра идея да ни ги тропосате на нас?

Благодарение на британците… Британците – онези с поведението и нерешителността на сънена котка, които изпратиха хора с морала на улична котка да работят за разбиването на ЕС отвътре. Явно много са ни намразили. Лично на мен ми се повръща от поведението на Британия. Първо разклатиха ЕС с тъпата си каскада Brexit, но изглежда не са се наиграли. Още не схващат в какво са се забъркали. И ето сега – за втори път слагат прът в колелото, пращайки изметта си в ЕП. Мисля, че на Брюксел и цяла Европа трябва най-после да им писне (аз знам, че на мен ми писна!) и да затръшне вратата под носа на расистите с претенции за световна империя. Без сделка. Благодаря за Бийтълс, Стоунс, Монти Пайтън, Бени Хил, Секс Пистълс и овчарския пай. Но е време да си „останем само приятели“! Ще се виждаме от време на време, разбира се…

(А междувременно сочат и Борис Джонсън за следващ премиер… Дали е от храната, сипват им нещо във водата или е от лошото време, не знам…)

Тези 29 европейски кандидати, сред които има расисти, жени – врагове на правата на жените, хора с връзки със сенчестите структури в Източна Европа, хора, които отричат Холокоста и Глобалното затопляне, ще работят в ЕП за моето бъдеще. Заедно и начело с Фараж, за който се знае от съучениците му, че още в ранна възраст е пеел нацистки песни и си е тананикал: „Gas ‘em all (явна препратка към газовите камери). Хора, които казват: „Какво лошо има в расизма?“ 

Thank you, Britain! #UdumAss

(!Русия и Китай харесват това!)

Тези 29 спукани ****** се обединяват с 22-мата от Франция и 28 от Италия, защото и там здравият разум се провали и про-Кремълските проекти на Льо Пен и Салвини спечелиха изборите в тези държави. 

Добре, разбирам, че руският проект „Европа на нациите“, тоест разпокъсана Европа, отслабена Европа (точно както България в навечерието на Османското нахлуване… замисли се!) се отлага засега. Това е добре. Но агентите са повече от преди. Крайнодесните не са толкова много, колкото се опасявахме, но пак са много и ПОВЕЧЕ от досега. Това Е победа за тях и загуба за здравия разум. 

Журналистът Майк Хайнд определи много ясно желанието на Фараж да участва в преговорите за Brexit: „Настояването на Фараж да участва в преговорите за Brexit означава, че иска да го снимат как се държи грубо с висши фигури от ЕС и от това да направи видеоклипове, които после да разпространява“.

За феновете. За овцете. Реклама. 

И така… всички уроци, научени с кръв от двете Световни войни, се оказаха забравени (или пък може би въобще ненаучени) от огромна част от европейците. 

(!Русия и Китай харесват това!)

Все пак добрите новини са, че популистите и крайнодесните все още не са сред най-решаващите фактори и макар да набират сила, не са стигнали върха. Има шанс хората да се събудят навреме. 

Също така: Европа отбеляза рекордно висок процент гласували на тези избори – над 50% са упражнили правото си на глас. Правото, за което стотици хиляди са измрели през годините назад. 

От друга страна пък…

 

***

 

От друга страна пък ние се оказахме отново наопаки. Беге избирателят драска: „ЕСЕ“, „Локо София“ и „К*р“ по дъното на блатото. И пее патриотични песни в кръчмата (или пък друса гюбеци на бала на детенцето; или и двете, според момента). 

Малко над 30% от българите са гласували. Което е странно, защото 100% от българите мрънкат и се оплакват. 

Не сме последни по срам – в Словакия и Хърватия е имало по-ниска избирателна активност, както и в Словения и Чехия. Само че процентно там ИМА РЪСТ, защото в Словакия (22,74% гласували сега) през 2014 г. са гласували само 13,05% от избирателите. А в Хърватия сега процентите са 29,65, което също е ръст. 

Ръст се бележи и в другите споменати. Докато в България ИМА СПАД. Преди 5 години у нас са гласували 35,84%. 

По процентен спад сме първи. Честито. 

 

***

 

Оказа се, че мнозина са си продали отново гласовете за по 30-50 лв. Как се стига до това? Убеждават ги, че който и да ги управлява/представлява, за тях ще е „‘се едно!“, я по-добре да ‘земат едни кинти за тоя глас. И те си продават конституционното право за 30 лв. С които могат да си купят 3 шишета с ракия, за да има какво да правят, докато се оплакват от живота си и „тая скапана държава“. 

Тъпотията ви не е оправдание, така както и непознаването на закона не е извинение за неговото нарушаване. Вече не ме интересува дали сте бедни, гладни или онеправдани. Вие не сте мои сънародници. Вие сте паразити, вие сте болест. Просто млъкнете. 

А вие, които избрахте да се разходите до Солун и Халкидики или просто решихте да не гласувате, щото… щото така, щото не ви кефи, вие – безхаберни гъбари, вие, които също се водите от логиката „’се тая!“, с какво сте по-различни от неграмотната бабичка, която си продава гласа за 30 лв. или от полуграмотния „активен борец“? Млъкнете и вие. На тези избори имаше алтернативи повече, отколкото на други. Сега имахте избор, но съм сигурен, че много от вас дори не знаят за това. Не си направихте труда да проверите дори, нали? Не искам да ви чувам: „Съсипаха я тая държава“; „Баси кочината“; „Нема се оправиме“; „Пòгледни къде живееме“. 

Вие също „гласувахте“, придържайте се към кандидата си – тишината! 

2/3 безхаберници. Като сложим тук и процентът на гласувалите за откровено тъпи партии и проекти, ме хваща страх в какво живея. 

Модерно стана, навсякъде по света, да се гласува за популисти и „народняци“, защото ти казват каквото искаш да чуеш и се правят, че са „като тебе“. Ще има промяна, когато си набиете в главите, че всяка професия на този свят изисква качества, умения, поведение, адекватност. Ако идеш на лекар, ще искаш истината или „каквото искаш да чуеш“? Ще искаш специалист или някой, който е „като тебe“? 

Аха, и аз така си помислих. А защо тогава искаш от тези, които определят живота ти, да са клоуни, „народняци“, „като тебе“, „като баче ти Кольо, дето си пиете заедно ракията“, „неграмотни, но агресивни“…? 

Народе????

С тъпанарското си поведение успяха да ви убедят, че не само те не стават за нищо, но и всички в тяхната професия… и вие се отказахте от битката. Иначе големи думи и много знаете по кръчмите. Хъшове!

Изборите показаха, по държави, кои са най-уязвими на пропаганда и промивка на мозъци. Това беше и тест за национален интелект. Провалът на Юг и на Изток е чутовен. Срутването е гръмко. 

Който и да е авторът на тази мисъл… Айнщайн, Джордж Бърнард Шоу, NA, Джордж Кели, Рита Мей Браун, Джеси Потър или Джон Ларокет… е бил много прав:
 

„Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати!“  
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1925 0

Свързани новини

Водещи новини