ЕК: Не взимаме отношение по новите предложения на Тереза Мей за Брекзит

  • 22 май 2019 13:55

  • 358
  • 0
 ЕК: Не взимаме отношение по новите предложения на Тереза Мей за Брекзит
© Getty (архив)

Европейската комисия следи отблизо и търпеливо събитията в Лондон, но засега нямаме друг коментар. Това заяви говорител на ЕК по повод новите предложения на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, свързани с оттеглянето на нейната страна от ЕС.

Говорителят не отговори на въпрос дали ЕК и Лондон са разговаряли по възможностите за промяна на политическото изявление към споразумението за оттегляне на Великобритания. Досега ЕК нееднократно заяви, че самото споразумение не подлежи на предоговаряне, но е открита за промени на рамката за бъдещите отношения, очертана в изявлението.

ЕК отказа днес поканата на британски журналисти да даде препоръка на британците как да гласуват в насрочените за утре в страната избори за евродепутати. Нямаме партийни и политически виждания или предпочитания, посочи говорителят. Той не отговори дали ЕК ще поправи грешката си, призната от председателя Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, че не се е включила в кампанията преди референдума за оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Последвайте канала на

БТА
358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини