Курц предложи отстраняването на вътрешния министър

  • 20 май 2019 20:37

  • 425
  • 0
Курц предложи отстраняването на вътрешния министър
© gettyimages

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че иска отстраняването от поста на вътрешния министър Херберт Кикъл, който е представител на крайнодясната Австрийска партия на свободата, предадоха световните агенции.

Курц каза, че е предложил на австрийския президент Александър Ван Дер Белен да отстрани Кикъл от поста му. В Австрия президентът е този, който има правомощията да предприема подобни стъпки, посочва БТА, позовавайки се на Ройтерс. Курц мотивира решението си с това, че Кикъл е замесен в събитията от скандалния видеозапис с бившия лидер на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе, който допреди броени дни беше вицеканцлер на Австрия, допълва ТАСС.

Канцлерът допълни, че отстраняването на Кикъл цели да гарантира пълното разследване по случая с видеото за корупционен скандал, в който бе замесена крайнодясната партия и да се постигне пълна прозрачност по случая, посочват ДПА и АП. Курц обяви, че е готов да продължи работата на кабинета си като правителство на малцинството след оставката на вътрешния министър и да смени всички министри от АПС с експерти до произвеждането на предсрочни парламентарни избори, допълва ТАСС.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини