Папа Франциск към журналистите: Борете се с фалшивите новини със смирение и професионализъм

  • 19 май 2019 20:42

  • 453
  • 2
Папа Франциск към журналистите: Борете се с фалшивите новини със смирение и професионализъм
© Getty Images (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се обърна с призив към журналистите да се борят с фалшивите новини със смирение и професионализъм.

На среща с Италианския клуб на международните журналисти папата благодари на представителите на медиите за саможертвата и за службата, която всеки журналист поема в борбата за свобода на словото и истината, предаде БТВ.

"Във времена на прекалено много враждебни думи, когато злословенето се превърна в навик, заедно с поставянето на квалификации за хората, не трябва да забравяме, че всеки човек има достойнство. Във времена, когато се споделят много фалшиви новини, смирението ще ви пази от това да предлагате развалените плодове на дезинформацията и ще ви подканва да подхранвате истината", каза Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Последвайте канала на

Novini.bg
453 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
asd

2019.05.20 | 09:32

2

тоя педофил за какво идва тука??? да ни каже да си отворим задниците за още мангали ли??? смирено да ни го набутат. наглец

ШИБАНИЯ САТАНИСТ

2019.05.20 | 07:17

1

се страхува най много от истината.ДЯВОЛА Е ОБЛАДАЛ ПЕДОФИЛА ДОЛЕН.

Добави коментар

Водещи новини