Съветът на ЕС вече може да наказва извършителите на кибератаки

  • 17 май 2019 13:44

  • 318
  • 2
Съветът на ЕС вече може да наказва извършителите на кибератаки
© Pixabay

Съветът на ЕС съобщи, че е определил правила, които му дават възможност да налага целенасочени наказания на извършителите и съучастниците на кибератаки, независимо дали ударите са срещу ЕС или срещу чужди държави или международни организации.

Наказания ще бъдат налагани, когато кибератаките водят началото си или се извършват от място извън ЕС, или за които се използва инфраструктура извън ЕС. Наказания ще има и когато нападенията се извършват от хора и организации, установени или действащи извън ЕС, или когато се извършват с подкрепата на хора и организации, които действат извън ЕС. Предвиждат се наказания и за опити за нанасяне на удари с възможно значително въздействие.

Така ЕС за първи път ще има възможността да наказва извършителите и съучастниците, които им предоставят финансова, техническа или материална помощ. Могат да бъдат налагани наказания и на свързани със съучастниците хора и организации.

Предвижда се наказанията да бъдат забрана за пътуване до ЕС и запор на имущество. На гражданите на ЕС се забранява да предоставят средства на наказаните за подобно поведение.

Последвайте канала на

БТА
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ць

2019.05.17 | 14:11

1

ще наказват уй, всичко се прави през проксита. тия дето го правят да не са амби.

k

2019.05.17 | 15:55

2

За всичко си има начини. Ти си мислѝ, че с прокси си скрит. Свали някое пе-до-филско филмче и ще разбереш за какво иде реч.

Добави коментар

Водещи новини