Шефът на унгарския парламент: Гейовете, които искат да осиновят дете, са като предофилите

  • 17 май 2019 07:39

  • 2675
  • 5
Шефът на унгарския парламент: Гейовете, които искат да осиновят дете, са като предофилите
© Pixabay

Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с педофили предизвика остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, предаде Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, заяви по адрес на гейовете, че "от нравствена гледна точка няма разлика между поведението на един педофил и този, който иска да стане осиновител, защото и в двата случая детето е обект на желание".

"Трябва да се засрами. А е председател на парламента!", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария" Тимея Сабо.

Според независимата депутатка Бернадет Сел, едно от главните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и вече няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция" заяви, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на председателя на парламента и го нарече "политически престъпник".

Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява не само родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители", заяви главното унгарско сдружение за защита на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан заявява, че иска да защити традиционното семейство и се противопоставя на еднополовите бракове в името на християнските ценности на обществото, споменати в унгарската конституция, в която бяха внесени изменения през 2011 г. от консервативното мнозинство на Орбан, припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
2675 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Вашето име

2019.05.18 | 08:38

5

Така е. Гейовете трябва да се засрамят, но това е рядко явление. И те като отчетата католици се правят на нормални, но после ядат як кютек от родителите на деца.

GeleRod

2019.05.18 | 01:18

4

След като гейовете се борят за закони да бъдат приемани за нормални, значи че те не са съвсем нормални и искат чрез сила да наложат такова отношение

Гост

2019.05.17 | 15:07

3

Интересно родителя гей на какво ще научи осиновеното си момче... на това, че да те шиба друг мъж в гъза е нормално. Тия са по нагли от мюсулманските неандерталци.

2019.05.17 | 09:11

1

Еми истина е казал човека! Защо скачат като опарени гейовете и лезбийките?

kolxo

2019.05.17 | 10:16

2

Именно. Никой няма да се дразни, ако си правят каквото си правят един на друг и толкова. Защо искат да се отнасяме с тях, като с нормални, като те не са нормални. Те са задънена улица на еволюцията. Няма какво да се правим, че не е така. Ако искат да са като всички - да бъдат като всички. Ако не искат - нека са си различни, и да не ни натрапват да ги приемаме за нормални.

Добави коментар

Водещи новини