Почитателка на Меркел повреди самолета ѝ на летището в Дортмунд

  • 14 май 2019 14:06

  • 1177
  • 1
Почитателка на Меркел повреди самолета ѝ на летището в Дортмунд
© Getty Images/Guliver (архив)

Правителственият самолет на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се не можа да излети от летището в Дортмунд заради въодушевена нейна почитателка. Тя изскочи от буса си, за да направи снимка на Меркел, но забрави да използва спирачката и превозното средство продължи да се движи, и се удари леко в носа на самолета, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Електронното издание на германското сп. "Шпигел" публикува днес снимка на лекия сблъсък с машината Глоубъл 5000 и съобщи, че водачката на колата е служителка на летището.

Германските военно-въздушни сили потвърдиха в Туитър, че вчера Меркел се е върнала в Берлин с хеликоптер, след като самолетът й бил повреден от превозно средство, но не дадоха подробности.

Инцидентът е допълнителен проблем за ВВС, след поредица от широко отразени аварии на остарелия правителствен самолетен парк, предизвикали забавяния в пътувания на Меркел и други политици.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
***

2019.05.14 | 16:21

1

.... и почитателката сърцато крещеше "Аллах акбар".

Добави коментар

Водещи новини