Меркел трябва да довърши мандата си, заяви нейната приемничка

  • 12 май 2019 06:55

  • 1258
  • 1
Меркел трябва да довърши мандата си, заяви нейната приемничка
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се трябва да довърши мандата си, заяви избраната за неин приемник Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от Ройтерс.

Крамп-Каренбауер добави, че няма желание да ускори процеса, който се очаква да я отведе до канцлерския пост. "Канцлерът и правителството се избират за пълен мандат и гражданите имат право да очакват, че те ще приемат този мандат сериозно", заяви лидерката на Християндемократическия съюз в интервю за в. "Велт ам зонтаг".

Крамп-Каренбауер спечели борбата за лидерския пост в ХДС миналия декември, докато Меркел се готви да напусне постепенно политиката, припомня Ройтерс. 64-годишната германска канцлерка е начело на държавата от 2005 г., но прие да се откаже от лидерската си позиция в партията, след като на изборите през 2017 г. загуби гласове, които бяха спечелени от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", обявяваща се против имиграцията.

Последвайте канала на

БТА
1258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ммм

2019.05.12 | 07:19

1

А ще си вземе ли меркел бежанците с нея .като ги доведе в европа да си ги взима на някои остров и да си ги гледа

Добави коментар

Водещи новини