Доналд Туск: Има 20-30% вероятност Брекзит да бъде спрян

  • 11 май 2019 13:45

  • 609
  • 0
Доналд Туск: Има 20-30% вероятност Брекзит да бъде спрян
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейския съвет и Доналд Туск твърди в интервю за испанския в. "Вангуардия", че все още има вероятност между 20 и 30 процента Брекзитът да бъде спрян.

Днес шансът ни да няма Брекзит е от 20 до 30 процента, а това не е малко, посочва Тунск.

С всеки изминал месец става все по-ясно, че излизането на Великобритания от ЕС ще се различава от това, което са си представяли неговите инициатори.

Срокът за Брекзита изтича през октомври, но аз ще настоявам да се налагат ограничения във времето за решението на Великобритания. Когато става дума за Брекзит, няма за къде да се бърза.

Никога няма да има Съединени щати на Европа по подобие на САЩ, допълни Туск.

Безспорно ерата на оптимистичните илюзии приключи. За поляците е особено болезнено, тъй като отдавна мечтаехме да влезем в Европейския съюз, посочва Туск, който е и бивш полски премиер.

След 2004 г. мнозина вярваха в един щастлив край на историята. От политическа гледна точка Западът трябва да означава край на битките, които винаги са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с драматични предизвикателства, но аз не съм фаталист, посочва председателят на ЕС в отговор на въпроса дали Европа не е хвърлила ръкавица на Европа, след като враговете й стават все по-силни, а в същото време тя е все по-разединена.

Последвайте канала на

БТА
609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини