Андрей Бабиш и Доналд Туск обсъдиха в Прага стратегията за развитието на ЕС

  • 08 май 2019 20:21

  • 341
  • 1
Андрей Бабиш и Доналд Туск обсъдиха в Прага стратегията  за развитието на ЕС
© Getty Images/Guliver/ на снимката Доналд Туск

Чешкият премиер Андрей Бабиш и пристигналият на визита в Чехия председател на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха днес въпроси за развитието на ЕС, предвидени за разглеждане на утрешната неформална среща на държавните и правителствени ръководители на държавите членки в румънския град Сибиу. Това заявиха на съвместната пресконференция след разговорите си Туск и Бабиш, цитирани от ТАСС.

"Имахме детайлен обмен на мнения по перспективите за развитието на ЕС, за предстоящите скоро избори за Европейски парламент", каза Бабиш.

"Срещата на върха в Сибиу ще бъде много важна за ЕС. Ще говорим за плановете за развитието на ЕС. Европейският съвет ще утвърди тези планове на срещата на върха през юни тази година", допълни той.

Както подчерта Бабиш, за Чехия приоритетни при приемането на стратегията за развитието на ЕС ще бъдат въпросите за урегулирането на миграцията, разширяването на зоната на Шенгенското споразумение, развитието на общоевропейския пазар, гарантирането на сигурността, включително енергийната сигурност на държавите членки.

Туск каза, че е предупредил за заплахата от "популизма и радикализма, които започват да се разрастват в Европа". Всички европейски народи носят отговорност за бъдещето на континента.

"Трябва заедно да градим (процъфтяващ) живот на Европа. Към това е насочена стратегията за развитието на ЕС. В Сибиу ще обсъждаме приоритетите и предизвикателствата, пред които е изправен Евросъюзът", каза Туск. 

Последвайте канала на

БТА
341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гневен

2019.05.09 | 10:04

1

БАБИШ СЛОВАК МРЪСЕН,ГАДЕН,ТАЕН АГЕНТ ОТ МИНАЛОТО!!! НАПЪЛНИ ЧЕХИЯ С ГАДНИ ВОНЯЩИ УКРАИНЦИ,КОИТО КРАДАТ И СЕ НАПИВАТ И ИСКАТ ДЕНГИ БЛЯД! СКОРО ЩЕ БЪДЕШ ИЗРИТАН ОТ ЧЕСКА РЕПУБЛИКА!!!!!!! УМИРАЙ ГАД!!!

Добави коментар

Водещи новини