Откриха тялото на 5-ата жертва на серийния убиец в Кипър

  • 05 май 2019 19:04

  • 19235
  • 1
Откриха тялото на 5-ата жертва на серийния убиец в Кипър
© Кипърска полиция

Полицията в Кипър откри тяло в езеро, което се смята, че е петата жертва на предполагаем сериен убиец, който нападал чужденки в продължение на почти три години без да бъде разкрит, съобщи Ройтерс.

Водолази са извадили тялото от езеро западно от столицата Никозия - същото място, където тяло на жена беше намерено в потънал куфар преди седмица.

"Тялото е силно разложено. То не подлежи на идентификация и е откарано в моргата за допълни проучвания", заяви полицейски служител.

Друг официален представител разкри, че това тяло също е било в куфар.

35-годишен армейски капитан призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите. Той е в ареста от края на април. Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

По-рано днес бе съобщено, че заподозреният е разследван и за изнасилване на чужденка.

Случаят предизвика възмущение в страната, а властите бяха критикувани заради недостатъци в разследването на сигналите за изчезнали жени. Кипърският президент Никос Анастасиадис уволни в петък началника на полицията, а ден по-рано министърът на правосъдието подаде оставка.

Последвайте канала на

БТА
19235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
браво

2019.05.05 | 22:42

1

нека им е, искали са да намажат някой лев

Добави коментар

Водещи новини