Опашки се извиха пред евроинституциите в Брюксел в деня на отворените врати

  • 04 май 2019 17:03

  • 191
  • 1
Опашки се извиха пред евроинституциите в Брюксел в деня на отворените врати
© Novini.bg

Огромни опашки се извиха пред европейските институции в Брюксел от сутринта в деня на отворените врати. Хора от различни страни дойдоха, за да се запознаят с начина, по който функционира Европейският съюз, предаде БНР.

Още преди 10:00 часа, когато Европейската комисия, Съвета на ЕС и Европейския парламент отвориха врати, стотици хора вече чакаха пред тях. Посетителите имаха възможността да седнат на мястото на своите министри в Съвета, да видят залата, в която заседават комисарите в Европейската комисия, както и пленарната зала в Европейския парламент, където понякога заседават евродепутатите. Бяха организирани и интерактивни игри, които по развлекателен начин да обяснят различни аспекти от европейските институции Олаф е един от организаторите, които обясняват на гражданите как работи Европейският парламент.

19-годишната Кейтъл от белгийска Фландрия сподели впечатленията си: „Много е интересно, наистина много ми хареса. Обясненията на гидовете ми помогнаха да разбера как работи Европейският съюз. Наистина е очарователно да видиш как изглежда мястото, където се вземат решения“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.05.04 | 18:42

1

Да ходят да ги видят, че днеска ги има, утре ги няма :)

Добави коментар

Водещи новини