135 евро глоба за каране на електрическа тротинетка по тротоарите във Франция

  • 04 май 2019 16:25

  • 1477
  • 1
135 евро глоба за каране на електрическа тротинетка по тротоарите във Франция
© pixabay

Движението по тротоарите на електрически тротинетки, които през последните месеци превзеха улиците на големите градове във Франция, скоро ще бъде забранено и ще се налага глоба в размер на 135 евро, съобщи правителството, цитирано от БТА.

Френската министърка на транспорта Елизабет Борн каза в интервю за в. "Паризиен", че заради масовото каране на тротинетки е настанала "анархия" и се е възцарил "законът на джунглата".

Ограниченията ще засегнат всички "моторизирани средства за придвижване" като електрическа тротинетка, сегуей и самобалансиращ се скутер (ховърборд).

От началото на учебната година през септември ползвателите на тези алтернативни превозни средства ще трябва да ги карат само по велоалеи и по улиците. На тротоара те ще могат само да се бутат и да са с изключени мотори. Извън населените места движението им ще бъде забранено по пътното платно и ще може да се показва само по зелени пътища и велотрасета. Забранява се използването им от лица под 8-годишна възраст и карането им със слушалки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.04 | 17:27

1

Като са разбрали че на нашия клеунко Радев бащата такива хора с електрически триколки ги гази като жаби по улиците са се изплашили франсетата и карат само по тротоарите

Добави коментар

Водещи новини