Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор

  • 03 май 2019 21:44

  • 1752
  • 3
Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор
© Getty Images/Guliver

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор. Той настоя и за строги действия по отношение на страните, които позволяват на мигрантите да преминат транзит през териториите им, предаде АФП.

Председателят на Австрийската народна партия (АНП) активизира кампанията си за европейските избори и даде интервю за няколко местни вестника.

"Необходим е нов договор с по-ясни санкции за членките, които генерират дългове, наказания за държави, които допускат незаконни мигранти, без да ги регистрират, както и тежки последици за нарушения на върховенството на закона и либералната демокрация", категоричен бе Курц.

Според него от 2007 г. насам, когато бе подписан Лисабонския договор, "много неща са се променили", като посочи ситуацията в еврозоната, мигрантската криза и Брекзит. Преразглеждането му ще изисква обаче единодушно съгласие от всички държави-членки на ЕС, припомни австрийския канцлер.

Курц изрази скептицизъм по отношение на сътрудничеството между дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), към която принадлежи АНП, и десните партии в Европейския парламент. "Не искаме да предадем ЕС на крайните периферии отляво или отдясно на политическия сектор, вместо това е необходима силна политика на центъра", подчерта Курц.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.04 | 00:20

3

Бе я си е.... майката

2019.05.03 | 23:16

2

НЕОБХОДИМО Е АВСТРИЙ ДА БЪДЕ РАЗДЕЛЕНА НА ПАРЧЕТА ЗА ДА НЕ МЪРСИ

ЗАТОВА

2019.05.03 | 22:43

1

винаги със САЩ и никога със швабите! ТЪПИ ЕГОИСТИЧНИ СВИНЕ

Добави коментар

Водещи новини