Оцелелите немски туристи от катастрофата на остров Мадейра се възстановяват в Германия

  • 22 април 2019 18:31

  • 816
  • 1
Оцелелите немски туристи от катастрофата на остров Мадейра се възстановяват в Германия
© Twitter

Петнайсетте германски туристи, оцелели след автобусната катастрофа на португалския остров Мадейра, се възстановяват в болница или у дома, заяви днес говорителка на клиника в Кьолн, цитирана от ДПА.

Те пристигнаха в Кьолн в събота, след като Берлин изпрати военен самолет да ги прибере. Говорителката каза, че някои от пациентите са били пренасочени от кьолнската клиника към болници, които са по-близо до домовете им.

Двайсет и девет души загинаха при катастрофата миналата седмица, при която автобус с германски туристи се плъзна надолу по склон в района на град Канико, след като в завой водачът загубил управлението над машината.

Причината за катастрофата се разследва.

Водачът на автобуса и екскурзовод, и двамата португалски граждани, остават в болница във Фуншал. Местният вестник "Жорнал да Мадейра" цитира официални лица, посетили шофьора в болницата, според които катастрофата е предизвикана от техническа неизправност на автобуса. Някои от оцелелите пътници говореха за проблеми със спирачките в момента на инцидента.

Последвайте канала на

БТА
816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.04.22 | 22:21

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини